23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Årets «Innovation in Vacuum Busch Award» gikk til Quantafuel

Ved å bruke Buschs vakuumpumper har det norske selskapet Quantafuel ASA utviklet en teknologi som bidrar til å løse det globale avfallsproblemet ved å omdanne plastavfall til miljøvennlig drivstoff og kjemikalier.

Busch Vacuum Solutions deler hvert år ut prisen «Busch Innovation in Vacuum Award». Denne prisen tildeles enkeltpersoner eller bedrifter som som har bidratt med vakuumteknologiske innovasjoner av spesiell betydning for menneskeheten og miljøet. Busch Innovation in Vacuum Award ble første gang delt ut 2013 i forbindelse med markeringen av Busch Vacuum Solutions 50-årsjubileum.

Quantafuel utvikler teknologi som bidrar til å løse det globale avfallsproblemet. I samarbeid med engasjerte partnere har de klart å kombinere målene om å resirkulere lavkvalitetsplast med bærekraftig avfallshåndtering. Busch Vacuum Solutions er en av deres samarbeidspartnere og leverer vakuumteknologien som benyttes i pyrolyseprosessen for å gi plastavfallet nytt liv. Ved å omdanne nesten alle typer plastavfall til miljøvennlig drivstoff og kjemikalier bidrar Quantafuel med en betydelig innsats for å redusere forurensning og utslipp. De to selskapene er knyttet sammen i et nært samarbeid med bærekraft som en viktig fellesnevner for partnerskapet.

Busch støtter Quantafuel med sin unike vakuumkompetanse i utviklingen av den innovative pyrolyseprosessen hvor alle typer brukt, resirkulert plastavfall smeltes slik at man kan generere mineralolje. Selve mineraloljen oppstår nemlig i smelteprosessen der DOLPHIN væskeringvakuumpumper fra Busch brukes til avgassing i pyrolyseprosessen. Deretter komprimeres gassen for enda en nedstrømsprosess ved hjelp av vakuumteknologi.

Denne innovative prosessen gjør at resirkulering av plastavfall blir langt mer miljøvennlig. Quantafuels løsning gir plastavfall en verdi ved å behandle brukt plast som en verdifull ressurs som transformeres til nye produkter. Derfor fikk Quantafuel tildelt prisen «Busch Innovation in Vacuum Award». Hans-Christian Felde fra Quantafuel mottok prisen i en høytidelig seremoni ved hovedkvarteret til Busch Vacuum Solutions i Maulburg i Tyskland 21. september 2021.

Busch Vacuum Solutions Norway AS
Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Frogn
Norge
Org. nr.: NO958931344

Kontaktperson

Marianne Torbjørnsen
Markedsansvarlig
+47 418 67 306 marianne.torbjornsen@busch.no

Send til en kollega

0.031