23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Swegon i Kvänum investerer i robotcelle med servoelektrisk kantpresse

Swegon AB inngår i det børsnoterte Latour-konsernet og er markedsledende innen energieffektive ventilasjons- og inneklimatsystem.

Swegon har 11 produksjonsenheter i Sverige, Finland, Italia, India, Nord-Amerika og Belgia. Selskapet har 1800 ansatte og omsetter for ca 3,3 mill. svenske kroner.

Sami Tietiväinen, produksjonstekniker hos Swegon i Kvänum, forteller:
- Da vi sonderte markedet etter den beste robotcellen for oss falt valget på Din Maskin i Värnamo. Vi konstanterte at deres løsning, med en servoelektrisk kantpresse fra SafanDarley sammen med Starmatik robotcelle, kunne tilby den mest fleksible løsningen for oss. Vi søkte utstyr med høy automatiseringsgrad og mulighet til raske omstillinger. Dette kunne Din Maskin og Starmatik tilby.

Den robotiserte løsningen fra Starmatik består av en Fanucrobot og en 150 tonns 3 meters servoelektrisk kantpresse fra SafanDarley.

På denne måten vil prosessen foregå: detaljene som skal knekkes hentes fra kundens eksisterende høylager. Når en arbeidsordre er laget, og arbeidskøen er skapt, hentes aktuell palett med detaljer ut til en ”henteposisjon”. Kantpressecellen kommer så automatisk til å bytte verktøy og griper for den aktuelle jobben. Knekkeroboten utfører deretter knekking og stabler så detaljen på transportbåndet. Stablingsområdet består av to soner, hvilket innebærer at man kan tømme cellen uten noen maskinstopp.

Din Maskin AS
Ilebergveien 3
3011 Drammen
Drammen
Norge
Org. nr.: NO961772230

Send til en kollega

0.062