23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Tibnor- en viktig kanal for SSABs fossilfrie stål

SSAB vil begynne å levere kommersielle volumer fossilfritt stål til markedet i 2026, da vil også datterselskapet Tibnor være klare til å distribuere til kunder over hele Norden.

- Tibnor er en svært viktig kanal for SSAB på vårt nordiske hjemmemarked, sier Matts Nilsson, Salgssjef Sverige & Norge i SSAB Europe.

Stål er et av de viktigste materialene i det moderne samfunnet, men dessverre er det også en av de største kildene til utslipp av karbondioksid. SSAB ønsker å endre dette, og utvikler et helt fossilfritt stål, som selskapet planlegger å lansere kommersielt i 2026. Dette premiumstålet skal lages med hydrogenredusert jern i en prosess der biproduktet er vann i stedet for karbondioksid.

-Vi endrer fundamentalt måten stål lages på, og dette vil revolusjonere hele industrien siden det eliminerer karbondioksidutslipp fra stålproduksjonsprosessen, sier Matts Nilsson.


Lang relasjon med Tibnor
SSAB endrer imidlertid ikke sin grunnleggende strategi, og det nordiske hjemmemarkedet vil fortsatt være en viktig hjørnestein. Tibnor er en viktig distribusjonskanal på dette markedet for små og mellomstore bygg- og industribedrifter.

-Tibnor er en viktig kanal for SSABs produkter på vårt hjemmemarked. Vi har et langt forhold og lang erfaring med teknisk samarbeid, ikke minst når det gjelder å drive oppgradering og utvikling av våre kunders produkter. Takket være dette tette samarbeidet vil vi være i stand til å gjøre vårt fossilfrie stål tilgjengelig for SMB i Norden og Baltikum, sier Matts Nilsson, og legger til at SSABs nordiske kunder viser stor interesse for fossilfritt stål.

-Mange av våre kunder har innsett hvordan fossilfritt stål kan styrke deres konkurranseevne og øke deres eksportpotensial.

Halvparten av Tibnor sine leveranser
Jonathan Nejman er leder, innkjøp og lagerstyring i Tibnor. Han ser frem til å distribuere SSABs fossilfrie stål om et par år.

-I Tibnor er vi veldig stolte av og glade for å kunne være involvert i og bidra til transformasjonen av stålindustrien ved å gjøre SSABs fossilfrie stål tilgjengelig også for små og mellomstore bygg- og ingeniørbedrifter.

SSABs stål står for rundt halvparten av Tibnors leveranser til kunder.

Lavere karbonavtrykk på flere nivåer
I tillegg til å samarbeide med SSAB om distribusjon av fossilfritt stål, fokuserer Tibnor også på å redusere karbonavtrykket i sine transporter.

Alle interne transporter skal ha nullutslipp i 2030, og vi skjerper utslippskravene ved anskaffelse av utgående transporter, sier Jonathan Nejman og legger til at lastebilfyllingsgraden også er en prioritet.

Han gleder seg nå til å begynne å selge SSABs fossilfrie stål.

-Vi er den naturlige kanalen for å levere fossilfritt stål til små og mellomstore industri- og anleggsbedrifter når det blir tilgjengelig. Det gleder både vi og våre kunder oss til!

Tibnor AS
Tevlingveien 15
1081 Oslo
Oslo
Norge
Org. nr.: NO930388009

Send til en kollega

0.031