23948sdkhjf

Nye hardmetallskjær for produktiv og effektiv dreiing i stål

| Medlemsnyhet | Bedrift Sandvik Coromant

Sandvik Coromants hardmetallskjær gir betydelig lengre verktøylevetid og mer pålitelig ytelse.

Sandvik Coromant oppgraderer sortimentet i dreieskjær for maskinering av ISO-P-stål. Verktøyspesialisten har lansert to nye hardmetallskjær som er beregnet for utvendig og innvendig dreiing i lavlegert og ulegert stål. De nye skjærene, som har fått betegnelsene GC4415 og GC4425, leverer økt slitestyrke, større varmebestandighet og forutsigbar slitasje.

 GC4415 og GC4425 er ideelle for produsenter som arbeider med masse- og batchproduksjon gjennom dreiing i henholdsvis lavlegert stål (P 2.1 til 2.6) og ulegert stål (P 1.1 til 1.5).

 Kvaliteten GC4425 har vist seg å ha høyere ytelse enn konkurrerende skjær ved en rekke bruksområder med dreiing i stål. Den gir bedre slitasjemotstand, varmebestandighet og slitestyrke, noe som utvider bruksområdet betraktelig. Både den og GC4415 kan brukes til sluttbearbeiding og grovbearbeiding, på bruksområder med kontinuerlige kutt og lette avbrudd.

 GC4415 er beregnet for å utfylle GC4425 der det trengs høyere ytelse og mer varmemotstand. I tillegg er det dokumentert at den nye etterbehandlingen av materialene forsterker ytelsen ved avbrutte dreieoperasjoner ved å unngå plutselige brudd, slik at begge skjærkvalitetene overgår konkurrentene på et bredt spekter av bruksområder.

 “Generelt sett ønsker enhver produsent å oppnå følgende mål: økt metallfjerningshastighet, flere deler per kant, reduserte syklustider, mindre avfall og optimert lagerbruk,” forteller Johan Anderstedt, global produktsjef for dreiing hos Sandvik Coromant.

 “For produsenter som driver med batchproduksjon, betyr dette også fleksibilitet ved å kunne dreie i flere stålmaterialer med den samme kvaliteten. Våre nye GC4415- og GC4425-kvaliteter kan hjelpe deg å oppnå dette — selv når det gjelder krevende og komplekse ISO-P materialer.”

 Større slitasjemotstand

Skjærene GC4415 og GC4425 viser overlegen slitasjemotstand i forhold til konkurrerende skjær, og dette bidrar til forlenget verktøylevetid og forutsigbar ytelse hver gang de brukes. Dette reduserer også materialavfallet, både fra arbeidsemnet og skjæret.

 Skjærenes overlegne slitasjemotstand oppnås ved hjelp av Sandvik Coromants andre generasjon Inveio®-teknologi, et belegg av aluminiumoksid. I et mikroskop er det lett å se det unike ved Inveio, nemlig den enveis krystallretningen.

 Hver krystall er står oppstilt mot skjærekanten, og danner dermed en sterk barriere som forbedrer motstanden mot krater- og flankeslitasje. Varmen ledes dessuten raskere bort fra kuttesonen, noe som bevarer skjærekantens form lenger. Resultatet er et hardere slitasjeverktøy.

For bedre bærekraft inneholder hardmetallsubstratet på disse nye kvalitetene en høy andel resirkulert hardmetallmateriale, over 40 %. Det å lage skjærkvaliteter av resirkulert materiale sparer nytt og ubrukt råmateriale, krever mindre energi og gir lavere CO2-utslipp under produksjonen.

 Lavere produksjonskostnader

Kunder har vært i stand til å implementere høyere skjærehastigheter (vc) og mangedoble matehastigheten (fn) med de nye hardmetallskjærene.

 I ett tilfelle testet en produsent innen generell maskinering ut GC4425-skjæret til utvendig grovbearbeiding i flere retninger av et forvarmet arbeidsemne i 4140-stål. Sammenlignet med bruk av konkurrentens ISO-skjær til den samme prosessen, klarte kunden å oppnå 100 % produktivitetsøkning med en redusert syklustid på 50 % pluss 30 % kostnadsreduksjon.

 For å hjelpe kundene å optimere skjærehastigheten og matehastigheten og finne det beste skjæret eller verktøyet til sine behov, har Sandvik Coromant også utviklet sitt online CoroPlus® verktøyguide.

 “GC4425 og GC4415 gir forlenget levetid for verktøyet i noen av de mest krevende dreiebetingelsene,” fortsetter Anderstedt. “Sammen med Sandvik Coromants nære partnerskap og verktøyguiden kan kundene våre oppnå høyere produktivitet, lavere kostnad per del og en mer lønnsom produksjon.”


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.11