23948sdkhjf

Nippon Gases deltar i H-ACERO-prosjektet

| Medlemsnyhet | Bedrift Nippon Gases Norge AS

Målet med prosjektet er å bidra til klimanøytralitet for stålindustrien basert på nye hydrogen-intensive teknologier og prosesser.

Klimanøytralitet for stålindustrien basert på nye hydrogenintensive teknologier og prosesser

Samfunnets fremtid avhenger av hvordan vi bryr oss om miljøet, og for å gjøre det må industrien utvikle seg og være i stand til å håndtere problemer som forurensning og klimaendringer.

I denne sammenhengen representerer avkarboniseringen av stålsektoren en stor utfordring basert på behovet for å investere i innovative teknologier, som også betyr å gjennomføre en teknologisk transformasjon for å oppnå nullutslipp innen 2050.

 Utviklingen av grønt hydrogen, et drivstoff produsert fra rene energikilder, er allerede en realitet. Denne teknologien anses som nøkkelen for å oppnå bærekraftig avkarbonisering og har allerede blitt en strategisk investering på europeisk nivå.

Dette prosjektet gjennomføres takket være et partnerskap av selskaper som er i stand til å svare på hele hydrogenverdikjeden i jern- og stålsektoren.

H-ACERO-prosjektet vil bli utviklet i løpet av de neste 3 årene med et budsjett på 8 856 545,54 €, finansiert av den baskiske regjeringen innenfor rammen av HAZITEK-hjelpeprogrammet for støtte til industrielle forskningsprosjekter og medfinansiert av European Regional Development Fund (EFRU).

Målet med H-ACERO prosjektet

Det strategiske målet med prosjektet er å bidra til FNs bærekraftsmål gjennom avkarbonisering av stålsektoren ved å bruke grønt hydrogen som en alternativ energikilde i ulike stadier av stålproduksjonsprosessen. Konsortiet skal utvikle avanserte teknologier og nye materialer, kompatible med stålindustriens produksjonsprosesser, med mål om å oppnå bærekraftig stålproduksjon basert på hydrogen (H2).

Les hele nyheten her på hjemmesidene til Nippon Gases. 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Nippon Gases Norge AS

PB 23 Haugenstua
0915 Oslo
Norge
Nippon Gases Norge AS

Send til en kollega

0.094