23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

IMS Laser installerer ny fiberlaser fra LVD

IMS Laser tilbyr avansert platebearbeiding med hovedfokus på laserskjæring av store serier og lange lengder. Maskinregisteret har besøkt bedriften før, og denne gangen var det for å se den nye fiberlaseren fra LVD av type Phoenix FL 6020.

Vårt mål er å til enhver tid være Norges ledende innen laserskjæring og knekking av lange lengder. Dette, samt et stort fokus på produksjon av store og små serier er det som danner grunnlaget for driften vår, forklarer Rune Storhaug fra IMS Laser.

IMS ble grunnlagt i 1978 av Rolf Nilsen og står opprinnelig for "Industri og Montasjeservice". De første årene fokuserte IMS på produksjon av landganger og store tanker for prosessindustrien. I 1986 kjøpte IMS opp rettighetene til produksjon av vanntette dører fra Golar Metall, og dette ble starten på et norsk industrieventyr. IMS har siden den gangen etablert seg som verdens ledende leverandør av vanntette dører for skip og offshore.

Fortsetter med LVD
- Det meste av ingeniørarbeidet og produksjon foregår her på Akland utenfor Risør. Vi har per i dag flere  produksjonsavdelinger internt som alle bidrar til at vi kan levere dører i verdensklasse. Alt stålarbeidet gjør vi selv, forskning og utvikling i tillegg til montasje, lakk, testing og automasjon sier Storhaug og fortsetter: - IMS Laser er blant Norges største aktører innen platebearbeiding i store format. Vi er hele tiden på utkikk etter gode maskiner som kan gjøre oss bedre, og som dermed kan gi bedriften fordeler. Vi har hatt forskjellige maskiner fra LVD gjennom mange år, og vi gikk for flere år siden til anskaffelse av LVD Impuls 8030. Dette er en laserskjærer som har gitt oss mange gleder og som vi har vært svært godt fornøyd med, bedyrer Storhaug. Videre har IMS en av Norges kraftigste CNC-kantpresser for syrefast og stål opp til 40 mm tykkelse, en LVD PPEB-H 640/61. Denne kantpressen har en kapasitet på 640 tonn, og kan knekke 20 mm stålplater helt opp til seks meters lengde. I tillegg til den store kantpressen så har IMS en mindre LVD kantpresse. Denne maskinen har en knekkelengde på tre meter, 135 tonn og er beregnet for knekking av materialer opp til 6 mm. Den er av turbo utførelse og er beregnet for raskest mulig knekkesyklus.

FL 6020 Phoenix
- Da vi var på utkikk etter en ny maskin var ønsket en rask, allsidig fiberlaser, og det har vi fått med vår nye maskin, forklarer Storhaug videre. - Vi er så godt kjent med systemene til LVD, og vi kjenner de forskjellige programmene svært godt. Dette gir oss en stor fordel når vi skal lære den nye maskinen og bli kjent med alle dens muligheter. Samtidig er det veldig betryggende å bygge videre på det tette samarbeidet vi har med LVD Scandinavia. Mange år med fruktbart samarbeid, gode maskiner og veldig god service var nok med å påvirke valget av leverandør, forklarer Storhaug smilende.
 - Fiberlaseren vi har levert til IMS Laser er en svært allsidig utøver. Den har fleksibiliteten til å skjære i standard stål og ikke-jernholdige materialer i en rekke tykkelser, forklarer Trond Aasen fra LVD Scandinavia. Maskinen kombinerer høy maskindynamikk, intuitiv maskindrift og har avanserte automatiseringsalternativer for å maksimere produktiviteten uansett applikasjon. - De iboende fordelene med fiberlaserteknologi gjør Phoenix til en kostnadseffektiv maskin når det gjelder vedlikehold og drift. Dette er en maskin som kommer til å gi IMS Laser gode fordeler i et konkurransepreget marked og en maskin de vil ha stor glede av, avslutter Trond Aasen.

Les mer på www.imslaser.no og www.lvdscandinavia.no

Bildetekst
Bilde 1: Rune Storhaug og Trond Aasen foran den nye laseren.
Bilde 2 og 3: Johnny Jonassen fra LVD Scandinavia, Øystein Moland fra IMS Laser, Trond Aasen LVD og Rune Storhaug foran den nye laseren.
Bilde 4: Den store kantpressen LVD PPEB-H 640/61.
Bilde 5: LVD Impuls 8030.

LVD Scandinavia AS
Henrik Bullsveg 42
2069 Jessheim
Ullensaker
Norge
Org. nr.: NO916606249

Kontaktperson

TJ

Send til en kollega

0.047