23948sdkhjf

Oljerenhet og oljeprøver i hydraulikksystemer

| Medlemsnyhet | Bedrift Lekang Filter AS

Lekang Filter om hvorfor du bør ta oljeprøver i hydraulikksystemer. Tips til metoder for å teste og overvåke oljekvalitet i henhold til ISO 4406.

ISO 4406 for hydraulikkoljer
ISO 4406 er utviklet av «International Organization for Standardization», og er den vanligste standarden for renhetsklasser. ISO 4406 koden registrerer renhetsgraden i hydraulikkoljer med tre tall. Tallene tilsvarer mengden partikler som er større enn 4, 6 og 14 mikrometer per 100 ml olje.

Alle hydrauliske komponenter har en spesifisert ISO-renhetsklasse definert av produsenten. Ny olje oppfyller ikke alltid denne renhetsklassen. Derfor bør oljen analyseres før den tas i bruk.

Oljeprøver i et hydraulikksystem
Oljeprøver gir deg informasjon om oljekvalitet og forurensninger. Prøvene gir grunnlag for å vurdere forebyggende tiltak. Målet er å oppnå optimal ytelse, driftssikkerhet og lavest mulige driftskostnader. Hyppig testing av oljen kan avdekke kritiske forurensningsnivåer.

Det finnes tre metoder for å avdekke oljekvaliteten:

 Hvordan velge rett metode til ulike applikasjoner bør vurderes ut ifra:

  • Plass tilgjengelig for å installere testutstyr
  • Antall maskiner som skal testes
  • Hvor ofte skal de testes
  • Totale testkostnader
  • Hvor kritiske er systemene

I Håndbok om oljerenhet deler Lekang Filter mer kunnskap om forurensninger i et hydraulikksystem. Med oljeprøver, riktig valg av filter og utstyr for overvåking kan du spare både tid og penger.

Har du spørsmål vennligst kontakt teknisk sjef, Hamidreza Afrassiabi, mob 97 99 73 57, haf@lekangfilter.no

Medlemsnyhet

Bedrift
Lekang Filter AS

Gamle Hobølvei 11
1550 Hølen
Norge
Lekang Filter AS

Send til en kollega

0.063