23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Ikke la deg lure – slik unngår du falske produkter

Det er en kjent sak at falske, eller såkalte «fake», produkter er svært utbredt i en rekke bransjer.

 Drar du til Syden kan du enkelt finne deg en Gucci-veske til under hundrelappen og surfer du rundt på nettet kan du finne kopier av alt fra kjøkkenutstyr til klær. Det som kanskje ikke er like kjent er hvor stort problemet med falske kulelagre er.    

ENORMT PROBLEM
Kulelager finnes i alt fra husholdningsapparater til motorer, maskineri, skip, skateboard, rulleskøyter, harddisker og verktøy. Det er med andre ord et enormt behov for et slikt produkt i utallige industrier, noe som har ført til en økning i uautoriserte kopier. I 2017 ble for eksempel hele 15 tonn konfiskerte lagre destruert, alle kopier av velkjente produkter. Beslaget var samlet opp over flere år og bestod av over 17 000 ulike typer produkter ment for den maritime industrien. I nyere tid har også kulelagerprodusenter i samarbeid med kinesiske myndigheter fått over 23 000 bokser med falske produkter destruert.

Ikke bare uetisk, men farlig

Det er flere ulike problemstillinger tilknyttet falske produkter. På den ene siden er det både uetisk og ulovlig å selge kopier av kulelagre. Salg av slike produkter vil bety tapte inntekter for produsentene, som kan føre til økte priser på originale produkter. Dette er samtidig nærmest ubetydelig når man ser på den største utfordringen – sikkerhetsrisikoen. Kulelagre benyttes blant annet i maskineri hvor det er forventet at det skal kunne tåle tilstrekkelig belastning. Ettersom falske produkter ikke vil inneha de samme egenskapene som originalproduktene, derav kvaliteten og levetiden, kan det skape farlige situasjoner. Skulle de falske produktene gi etter for belastingene, vil både personskade og fatale ulykker kunne være konsekvenser. Ifølge Interpol mister for eksempel hele 10 personer per dag livet i bilulykker som skyldes bruk av falske kulelagre.

Hvordan du kan sikre deg

Mange privatpersoner og forhandlere er ikke klar over at det er falske kulelagre de går til innkjøp av. Ofte vil produktene se helt identisk ut og ut prisen er gjerne ikke noe lavere enn originalene. En huskeregel er at dersom prisen er for god til å være sann, så er den ofte det. Skulle du være usikker på om du har kjøpt et falsk produkt, har du mulighet til å dette via apper som WBA Bearing Authentification. Skulle du fortsatt være usikker selv ved bruk av appene, anbefales det å ta kontakt med en godkjent forhandler. Husk også på at det tryggeste du kan gjøre når du skal kjøpe kulelager, er å alltid velge en forhandler du vet du kan stole på.

Ta kontakt med Kulelagerhuset AS.

Kulelagerhuset AS
Teglverksveien 9 B
3413 LIER
Lier
Norge
Org. nr.: NO980059944

Kontaktperson

RH
Rune Haugen
Daglig leder
+47 95 22 34 84 rune@kule-as.no

Send til en kollega

0.047