23948sdkhjf

ASI Automatikk om intelligent vedlikehold.

| Medlemsnyhet | Bedrift ASI Automatikk AS

Finn ut i dag om morgendagens verden: igus smart plast gjør vedlikehold intelligent. Smarte produkter laget av tribo-polymerer øker levetiden til maskinverktøy ved å overvåke statusen deres digitalt.

“Industry 4.0”, “Internet of Things” og “Smart Factory” - disse konseptene er ikke lenger et vagt løfte om hva som skal komme. Bedrifter kan allerede dra nytte av bruken av intelligente systemer og produkter. På EMO 2019 viste igus hvordan maskinverktøyprodusenter og kunder kan øke vedlikeholdet til et nytt nivå og samtidig redusere kostnadene ved å bruke smarte maskinkomponenter.

I stedet for at personell utfører vedlikehold med faste intervaller eller bare reagerer på en feil, gjør såkalt “prediktivt vedlikehold” det mulig å kontinuerlig overvåke statusen til maskinverktøyet. Reparasjon eller utskifting utføres bare når det er nødvendig. Vedlikeholdsoppgaver kan planlegges nøyaktig. Samtidig kan uplanlagte stans minskes og kostnadene ved svikt reduseres på grunn av tilstandsovervåking. For å gjøre dette mulig har igus utviklet sofistikert smartplastikk ved å bruke forskjellige sensorer og overvåkningsmoduler for energikjeder, glidelagre, lineære lagre og svingringlager. For eksempel sensorer for måling av slitasje eller slitasje av tapp / bore-forbindelsene til energikjeder, så vel som sensorer for deteksjon av brudd og trykk / trekk-kreftene som blir påført.

Icom.plus er programmert med første levetids algoritmer på grunnlag av igus konfigurasjonsverktøy og kan, på kundens ønske, betjenes offline uten oppdateringsfunksjon etter online installasjon. Brukeren kan derfor bestemme hvordan modulen skal kobles sammen og hvordan dataene skal håndteres, samtidig som det skaper en balanse mellom maksimal driftstid og IT-sikkerhet. Hvis online tilkobling av icom.plus velges, sammenlignes informasjonen om levetid kontinuerlig med igus-skyen for å muliggjøre maksimale maskintilgangstider med en minimal risiko for feil.

På bakgrunn av Igus sine tester, hvis resultat er integrert i den fritt tilgjengelige kalkulatoren for levetid, er det mulig å presist forutsi hvor lenge en e-kjede vil fungere pålitelig i den respektive maskinverktøyapplikasjonen. Takket være isense-komponentene blir levetiden kontinuerlig oppdatert, noe som gir kunden ekstra trygghet. Dette er fordi hver oppdatering tar hensyn til gjeldende omgivelsesforhold for applikasjonen. Takket være maskinlæring og kontinuerlig forbedring, kan du få presis informasjon om holdbarheten til de individuelt brukte løsningene i virkelige applikasjoner. Denne informasjonen kan vises på skjermen til maskinstyringssystemet, og hvis online tilkobling er valgt, kan en SMS eller e-post gi de relevante detaljene hvis uventede driftsstatus oppstår eller vedlikehold er forestående. På et tidlig tidspunkt informeres brukerne om det er behov for å anskaffe reservedeler; et bredt spekter av scenarier som automatisk igangsetting av vedlikeholdsarbeid eller bestilling av reservedeler samt "e-chain as a service" kan implementeres.

 

Kilde: Igus gmbh

 

 

 

 

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
ASI Automatikk AS

Sankt Hallvards vei 3
3414 Lierstranda
Norge
ASI Automatikk AS

Send til en kollega

0.11