23948sdkhjf

Fjærer og bladfjærer i nyskapende skivebremser fra Haldex

| Medlemsnyhet | Bedrift Lesjøfors AS

Haldex har sluttført utviklingen av skivebremsen ModulT i samarbeid med en av verdens største lastebilprodusenter og starter nå serieproduksjon av en mindre, terrenggående lastebil.

Lesjøfors leverer fjærer og bladfjærer til skivebremsen fra tre fabrikker i konsernet.

Skivebremsen ModulT er utformet som et komplett produktprogram for både trekkvogner og tilhengere, og utvides trinnvis med nye versjoner. I den ene enden av produktprogrammet finner vi en versjon beregnet for tunge kjøretøy med 22,5 tommer-applikasjonen, med et maksimalt bremsemoment på 30 kNm. Alle ModulT-bremser bruker Haldex’ spesialmekanisme, noe som gir to viktige fordeler: Omfattende support og enhetlig trykk på bremsebelegget samt en vektoptimert design som ikke er tyngre enn nødvendig.

Komponenter fra flere Lesjøfors fabrikker

I det tre år lange utviklingsprosjektet har Lesjøfors bidratt med fjærkompetanse og design av flere komponenter. Lesjøfors Banddetaljer i Värnamo leverer seks forskjellige bladfjærer, en tråddetalj produseres av Lesjøfors Industrifjädrar i Nordmarkshyttan og seks fjærer kommer fra Lesjøfors Industrifjädrar i Herrljunga. Skivebremsen finnes i flere modeller, og komponentene er litt forskjellige i de ulike modellene.

Lesjøfors Banddetaljer har også levert deler til forgjengeren til den aktuelle skivebremsen, og noen av disse har kunnet overføres direkte til den videreutviklede modellen, såkalte “carry-overs”, mens andre deler er nye.

-  Vi er naturligvis glade for å kunne bidra med vår fagkunnskap til Haldex’ prestisjeprosjekt med denne verdensledende lastebilprodusenten, sier teknisk selger Johan Gannerud i Värnamo.

Mange fjærer i liten konstruksjon

Lesjøfors Industrifjädrar leverer deler til terrenglastebilens spesialutviklede skivebrems og bidrar med to trykkfjærer samt to større og to mindre enveisfjærer.

-  Vi har vært med fra begynnelsen av prosjektet gjennom teknisk konsultasjon, tekniske prøver og diverse tester. Dette er et meget godt eksempel på hvordan mange fjærer kan få plass i en liten konstruksjon, sier teknisk selger Henrik Berner i Herrljunga. 

Medlemsnyhet

Bedrift
Lesjøfors AS

Professor Birkelandsvei 24 A
1081 OSLO
Norge
Lesjøfors AS

Send til en kollega

0.063