23948sdkhjf

Vakuumtransport av dødfisk - en suksess!

| Medlemsnyhet | Bedrift Busch Vakuumteknikk AS

Drøbak 27.08.2019, Med over 28.000 besøkende opplevde vi besøksrekord på Aqua Nor 2019. Vår stand var flittig besøk og de aller fleste innom var nysgjerrig på hvordan vi frakter dødfisk ut av oppdrettsanleggene ved hjelp av vakuum.

På Aqua Nor 2019 stilte vi ut den største versjonen av vår rotasjonsblåser, en TYR WT 0730. Den leveres i seks forskjellige størrelser og kan justeres for ethvert bruksområde ved å tilpasse utvekslingen og variere hastigheten. Det akustiske kabinettet gjør at støynivået reduseres betraktelig. I tillegg til pneumatisk transport blir TYR rotasjonsblåsere ofte benyttet til lufting av biofiltre, ventilasjon- og gasstilsetninger i oppdrettskar, holdevakuum ved filetering og pneumatisk fôring fra fôrflåter.

Under messedagene demonstrerte vi hvordan du effektivt og hygienisk kan fjerne dødfisk fra avls- og veksttankene i smoltanlegg ved hjelp av vakuumtransport. På de fleste oppdrettsanlegg i dag fraktes de døde fiskene ut av anlegget med hov og bøtte. Hele prosessen er manuell, og de ansatte bærer på tunge bøtter flere ganger om dagen. Ved å transportere den døde fisken i rør ved hjelp av vakuum, blir HMS på arbeidsplassen bedre og produksjonsprosessen effektiviseres. I tillegg unngår man smitterisiko i andre deler av anlegget. Fiskene hentes fortsatt opp med hov, men når de legges i trakten skjer resten automatisk. Hvordan vakuumtransport fungerer i praksis kan du ser i vår animasjonsfilm her.

Med mer enn 50 års erfaring og bransjens beste og mest varierte produktsortiment kan vi kan vi tilby langt mer en bare vakuumtransport av dødfisk! Vi leverer nemlig vakuumløsninger gjennom hele oppdrettssyklusen – helt fra rogn til ferdig pakket laksefilet. I klekkerier brukes for eksempel Dolphin væskeringspumper for effektivt å fjerne restene etter at egg har klekket ut, mens Samos sidekanalsblåsere gjerne anvendes til lufting av avls- og veksttanker enten det er i innen- eller utendørs anlegg. Tyr rotasjonsblåser er en effektiv vakuumkilde for pneumatisk transport av f. eks biprodukter mens R 5 lamellvakuumpumper er ideelle for emballering av fileter til forbrukermarkedet. Enhver fase har ulike behov og våre vakuumspesialister veileder deg gjennom et stort utvalg av løsninger det kan være vanskelig å orientere seg i. Ta kontakt med en av våre salgsingeniører for en uforpliktende prat eller befaring!

 

 

Medlemsnyhet

Bedrift
Busch Vakuumteknikk AS

Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Norge
Busch Vakuumteknikk AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.063