23948sdkhjf

Aqua Nor 2019 - Transport av dødfisk ved hjelp av vakuum

| Medlemsnyhet | Bedrift Busch Vakuumteknikk AS

Trondheim, 19.08.19. Vi har tradisjonelt stilt ut i hall A, men siden vi i år har større stand enn noen gang tidligere finner du oss i Hall E, Stand 425.

I oppdrettsanlegg, akkurat som i havet er det naturlig at noen fisk ikke overlever. Den døde fisken synker ned til bunnen av tankene, før det filtreres ut og hentes opp med hov. Med et sentralisert vakuumanlegg fra Busch legges den døde fisken over i en trakt, og ved hjelp av vakuum trekkes den gjennom et rør og videre inn i en oppsamlingstank. Derfra slippes den ned i en kverntank hvor den blir blandet med maursyre før den fraktes bort. 

På de fleste oppdrettsanlegg i dag fraktes de døde fiskene ut av anlegget med hov og bøtte. Hele prosessen er manuell g de ansatte bærer på tunge bøtter flere ganger om dagen. Ved å transportere den døde fisken i rør ved hjelp av vakuum blir HMS på arbeidsplassen bedre og produksjonsprosessen effektiviseres. I tillegg unngår man smitterisiko i andre deler av anlegget. Fiskene hentes fortsatt opp med hov, men når de legges i trakten skjer resten automatisk. Les mer om Busch Vakuumteknikk AS og vår løsning på vakuumtransport av dødfisk her

På Aqua Nor 2019 demonstrerer vi hvordan vår løsning på vakuumtransport av dødfisk fungerer i praksis. Vi har også laget en animasjonsfilm som viser et realisert vakuumsystem ferdig installert og i drift.

Kom innom oss på E-425 for en vakuumprat! Vi ser frem til å møte deg!

Medlemsnyhet

Bedrift
Busch Vakuumteknikk AS

Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Norge
Busch Vakuumteknikk AS

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.062