23948sdkhjf

M5F90 planfres fra Sandvik Coromant gir betydelige fordeler for produsenter av bildeler

| Medlemsnyhet | Bedrift Sandvik Coromant

En bedre metode for maskinering av tynnveggede aluminiumsdeler.

Den patentsøkte planfresen M5F90 for maskinering av tynnveggede aluminiumsbildeler uten grad, riper eller avskalling lanseres nå av Sandvik Coromant. De to-i-ett fresefunksjonene til M5F90 er et innovativt konsept som gir mulighet for grov og finkjøring i én enkelt operasjon, noe som betyr kortere og mer effektive maskineringsstrategier.

Diameteren (25-80 mm, 0,98-3,15 tommer) på fresekroppen til M5F90 har hardloddete PCD-skjær, som gjennom bruk av nye produksjonsprosesser ikke trenger justering, og gir mulighet til økte matehastigheter uten vibrasjon. Resultatet er store besparelser for brukerne, både når det gjelder tid og penger. I tillegg slipper man riper, grader eller skader på den maskinerte delen takket være en kombinasjon av fresevinkler, skjærevinkel, kantpreparering og skjæreparametere.

Særlig forenkles grov og finkjøringen med ett enkelt verktøy, noe som sparer lagerkostnader. Når det gjelder grovkjøring, fungerer verktøyet som en tradisjonell fres, med alle grovskjærene plassert på samme diameter og høyde. M5F90 kan maskinere inntil 4 mm (0,157 tommer) kuttedybde. Når det gjelder finkjøring, består denne delen av verktøyet av radialt og aksialt trinnvise skjærkanter. Denne konfigurasjonen sørger for gradfri fresing og glimende overflatefinhet på tynnveggede aluminiumsdeler, samtidig som de gir mulighet til tett deling for å unngå vibrasjoner.

“Den iboende fleksibiliteten ved å kunne grove og finfrese gjør det mulig å maskinere ulike posisjoner på den samme delen med bare én fres,” forklarer Emmanuel David, global produktsjef for bilteknikk ved Sandvik Coromant. “I tillegg sørger den pålitelige og sikre ytelsen til M5F90 for overlegen verktøylevetid sammenlignet med freseverktøy med tradisjonell kropp. Verktøyet er også miljøvennlig takket være lavt kjølemiddelforbruk”, tilføyer Philippe Andre, global bilteknikkingeniør.

Selv om M5F90 er dedikert til tynnveggede freseoperasjoner på aluminiumsdeler, slik som girkasser og hus, kan den også maskinere stort girmateriale for bruksområder over hele bilsegmentet.

M5F90 kompletterer Sandvik Coromants tilbud når det gjelder freseverktøy for aluminiumsbildeler, og utfyller verktøyløsningene M5B90, M5C90, CoroMill® Century/590 M5Q90 og M5R90.

For mer informasjon, besøk oss på www.sandvik.coromant.com/sv-se/industrysolutions/automotive/engine/pages/m5f90.aspx

Medlemsnyhet

Bedrift
Sandvik Coromant

Dronning Åstas gate 2
3511 Hønefoss
Norge

Send til en kollega

0.063