23948sdkhjf

Mer ytelse på og under dekk

| Medlemsnyhet | Bedrift Klüber Lubrication Nordic A/S

Nye EAL-smørestoffer kombinerer sterk ytelse med høy miljøkompatibilitet

Innen marinefeltet er høykvalitets spesialsmørestoffer i dag et "must": Ikke bare støter standard smørestoffer på grunn av ekstreme betingelser om bord hurtig opp mot sine ytelsesgrenser, også god miljøkompatibilitet på de brukte produktene er et vesentlig krav. Med en hel serie av produktnyheter for alle bruksområder om bord presenterer Klüber Lubrication seg på Nor-Shipping 2019 under mottoet "Vi gjør sjøgang til en tur i parken". Et tyngdepunkt med dette er utvidelsen av produktporteføljen for EAL-smørestoffer (Environmentally Acceptable Lubricant). Dertil teller nye spesialfett for vaiere, syntetiske høyytelsesgiroljer samt ytelsessterke valselagerfett.

"Klüber Lubrication tilbyr for marin industri en fullstendig båndbredde av spesialsmørestoffer fra én leverandør", forklarer Dirk Fabry, Business Development Manager for Marine hos Klüber Lubrication. "Dermed er vi i stand til å dekke 90 prosent av alle smørestoffområder om bord både med EAL og ikke-EAL-produkter."

Fremragende beskyttelse mot slitasje, utmerket hefteevne og god vannbestandighet kjennetegner det nye EAL-smørestoffet Klüberbio AM 92-142, som beskytter stålvaiere pålitelig mot korrosjon også ved kontakt med sjøvann. Smørefettet ble utviklet og godkjent i tett samarbeid med en verdensledende stålvaier-OEM, som anbefaler det til første smøring og ettersmøring av sine stålvaiere.

Den syntetiske høyytelsesgiroljen Klüberbio EG 2-320, som er utmerket med EU Ecolabel, består ca. 90 prosent av fornybare råstoffer og er fullstendig biologisk nedbrytbar. EAL-smørestoffet beskytter girfortanninger, men også valselagre selv ved høye topplaster pålitelig mot slitasje og tidlig svikt.

Klüberbio AG 39-602 er et smørestoff for åpne gir samt høybelastede valse- og glidelagre som utmerker seg gjennom god hefteevne og vannbestandighet. Utvalgte additiver sørger for ekstremt høyt korrosjonsvern også ved saltvannspåvirkning.

For en utmerket slitasjebeskyttelse av valselagre, som utsettes for vibrasjoner på grunn av dieselmotorer, propeller og akselbevegelser, sørger det nye EAL-fettet Klüberplex BEM 41-132 for. Det syntetiske lavtemperaturfettet kan også brukes ved arktiske temperaturer og reduserer vedlikeholdsforbruket på grunn av lengre ettersmøringsintervaller og standtider på lagre betydelig.

"I utviklingsavdelingen til Klüber Lubrication arbeider vi allerede i dag med løsninger for morgendagens utfordringer", sier Fabry. "En av disse fremtidsløsningene er den vellykkede utviklingen av flytende smørestoffer med funksjonelle vannandeler: Hydro Lubricants, som for øyeblikket fortsatt befinner seg i utviklingsfasen for marint område."

Hydro Lubricants fra Klüber Lubrication ble først nylig utmerket med den tyske Innovation Award i kategorien "Material Surface" for innovativ teknologi og kategorien "Design Thinking" for den fremtidsorienterte prosessen ved utviklingen. Fordelene for skipsfart er åpenbare: De har ikke bare potensiale til å oppfylle de voksende kravene til smørestoffer med hensyn til ytelsesevne og energieffektivitet, men det nyartede smørekonseptet som er basert fullstendig på fornybare råstoffer, løser også bekymringen med bærekraften til det brukte smørestoffet.

På Nor-Shipping 2019 står ekspertene fra Klüber Lubrication i hall E, stand E02-21 gjerne til disposisjon for alle spørsmål om temaet tribologi på høy sjø.

Om Klüber Lubrication

Klüber Lubrication er en verdensledende produsent av spesialsmørestoffer og tilbyr tribologiske high-end-løsninger for nesten alle bransjer og alle regionale markeder. Produktene blir overveiende utviklet og fremstilt etter spesielle kundekrav. Over mer enn 80 år har Klüber Lubrication fått et fremragende rykte på markedet på grunn av høykvalitets spesialsmørestoffer, intensiv rådgivning og omfattende serviceytelser. Foretaket har alle vanlige sertifiseringer og et testfelt som er nesten helt unikt innen smørestoffbransjen.

Klüber Lubrication ble grunnlagt i München i 1929 som detaljforetak for mineralprodukter, og hører i dag til Freudenberg Chemical Specialities SE & Co. KG, et delkonsern i Freudenberg-Gruppe, Weinheim. Klüber Lubrication har omtrent 2000 medarbeidere i over 30 land.

Flere opplysninger under http://www.klueber.com

Om Freudenberg Chemical Specialities

Freudenberg Chemical Specialities utvikler, produserer og selger kjemiske spesialiteter. For å være nær kunden er foretaket til stede på markedet over hele verden med sine fem merker Klüber Lubrication, Chem-Trend, OKS, SurTec og Capol. Freudenberg Chemical Specialities er en av verdens ledende produsenter av spesialsmørestoffer, separeringsmidler, kjemotekniske vedlikeholdsprodukter og løsninger for overflate- og galvanoteknikk. Med hovedkontor i München, Tyskland, er foretaket representert i ca. 40 land med egne selskap. I 2015 hadde selskapsgruppen ca. 3.300 medarbeidere og en omsetning på ca. 960 millioner euro.

Mer informasjon under http://www.fcs-muenchen.de

Pressekontakt:

Klüber Lubrication München SE & Co. KG
Andreas Hasslinger,
Marketing Communications
Geisenhausenerstr. 7
81379 München
Tlf.: 089 / 78 76-467
E-post: andreas.hasslinger@klueber.com


Mediakontakt:

Michael Jurischka
Gotzkowskystr. 11
10555 Berlin
Tlf.: 030 / 28 44 95 95
E-post: m.jurischka@mediaconnect-berlin.de


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Klüber Lubrication Nordic A/S

Industriveien 25
2021 Skedsmokorset
Norge
Klüber Lubrication Nordic A/S

Send til en kollega

0.046