23948sdkhjf

Lettvekt CoroMill® 390 AM reduserer vibrasjon ved fresing med langt overheng

| Medlemsnyhet | Bedrift Sandvik Coromant

Lettere fresekropp øker stabiliteten og produktiviteten

For å kunne tilby kunder verktøy for skjærende bearbeiding nye egenskaper, har verktøysystemspesialisten Sandvik Coromant tatt frem en ny lettvekt CoroMill 390 AM, en fres som er fremstilt ved hjelp av «Additiv Manufacturing». Den reduserte totalvekten av verktøyet bidrar til å minimere vibrasjon og forbedre sikkerheten under maskinering med lange overheng. Dette fører igjen til økt produktivitet.

Additiv Manufacturing åpner for helt nye muligheter for fremstilling av komplekse strukturer med høy presisjon og uten skjøter. Bruk av denne prosessen kan gjøre komponenter lettere, sterkere og mer fleksible. Helt andre egenskaper enn hva som har vært mulig tidligere. Når det gjelder selve verktøykroppen, gir «Additiv Manufacturing» mulighet til å skape former og funksjoner som er umulig å realisere med tradisjonell sponskjærende bearbeiding. I tillegg er det en flora av forskjellige materialer som kan brukes. I dette tilfellet er det brukt en titanlegering.

"Under konstruksjonen av vår nye lettvekt CoroMill 390 AM er materiale fjernet taktisk for å oppnå optimal fresdesign med minimal vekt," forklarer Thomas Wikgren, Manager Product Application Management hos Sandvik Coromant. "Dette kalles topologisk optimering og gjør fresen mer kompakt og betraktelig lettere enn en tradisjonell fresekropp maskinert i stål. Dette er med på å gjøre kunder i stand til å øke produktiviteten for egnede fresejobber med lange overheng. I tillegg vil den kortere avstanden mellom demperen i adapteret og skjæret være et viktig bidrag til å forbedre ytelsen og prosess-sikkerheten."

Prosess-sikkerhet går foran alt annet i en rekke freseapplikasjoner, ikke minst under fresing med lange overheng, noe som er et vanlig krav i komponenter som brukes i flyindustrien og innen olje- og gass-sektoren. Her kan vibrasjon påvirke maskineringen av dype kaviteter negativt, noe som vil redusere produktivitete og fører til kortere levetid på verktøyet og dårligere overflatefinhet. Den nye lettvekt CoroMill 390 AM har løsningen. Kombinert med Silent Tools™ freseadaptere demper denne optimerte verktøykombinasjonen vibrasjon og bidrar dermed til maksimal produktivitet og prosess-sikkerhet i krevende applikasjoner som involverer lange overheng. I tillegg leverer CoroMill 390AM - konseptet i seg selv en lett skjæreprosess og smidig freseytelse.

Lettvektige CoroMill 390 AM takler planfresing med lange overheng, dyp skulder- og skivefresing, hullfresing og sporfresing. Verktøyet fås i diametervariantene 40 mm (spindel 16-kobling) og 50 mm (spindel 22-kobling). Tre eller fire skjær (størrelse 11) kan spesifiseres slik at de passer til applikasjonen. Alle freser leveres med intern kjøling og differensialdeling.

Du finner mer informasjon på: www.sandvik.coromant.com/sv-se/products/coromill_390

 

Medlemsnyhet

Bedrift
Sandvik Coromant

Dronning Åstas gate 2
3511 Hønefoss
Norge

Bilder & videoer

Send til en kollega

0.094