23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Vibrasjonsfri dreiing – digitalt tilkoblet

Silent Tools™ Plus connected støtter Industry 4.0

Med et nytt digitalt produktprogram med avansert løsning som gjør det mulig for produksjonsbedrifter å ta skritt mot digital bearbeiding og Industry 4.0, har Sandvik Coromant introdusert sensorer i sin berømte serie med Silent Tools™ vibrasjonsdempede verktøyholdere. Disse digitale produktene inngår som en del av produktfamilien CoroPlus®, en serie med digitale løsninger for verksteder som er ivrige etter å ta steget inn i den raskt voksende trenden innen digitalisering av industrien.

Blant en rekke forbedringer, har den nyeste Silent Tools-teknologien for innvendig dreiing ved lange overheng nå innebygd sensorer i verktøyene. Disse produktene som benevnes Silent Tools™ Plus, gjør at det er mulig å samle data fra bearbeidingsprosessen og sende informasjon til et dashbord, hvor operatøren får et verdifullt innblikk i hva som skjer inne i den lange slanke komponenter, ofte bak lukkede dører. Eksempel på informasjon som blir operatøren til del, er om det er for mye vibrasjon, eller hvis overflatekvaliteten er i fare for å bli utenfor kvalitetskravet. Videre vil operatørene kunne redusere tiden maskinen går uten verktøyet i kutt.

"Kombinasjonen av CoroPlus «connectivity» og Silent Tools™ Plus, gjør dette til en løsning som setter standarden for fremtidens bearbeidingsløsninger," sier Åke Axner, produktansvarlig for Silent Tools dreieverktøy hos Sandvik Coromant. "Silent Tools™ Plus med innebygde sensorer støtter vår generelle CoroPlus-strategi, som gjør at kundene kan jobbe mer effektivt."

Eksempelvis kan Silent Tools Plus-vibrasjonsindikatoren på et tidlig stadium oppdage problemer med vibrasjoner som kan og vil påvirke bearbeiding. Når slike effekter oppdages på et tidlig tidspunkt, kan operatøren gjøre tiltak som stabiliserer prosessen. Konsekvensen er en mer stabil og effektiv prosess med forutsigbar kvalitet. Videre viser funksjonen «innstillingen av senterhøyden» posisjonen til skjærspiss, slik at verktøyet raskt og enkelt kan stilles inn i riktig posisjon. Resultatet er økt produktivitet og lengre levetid på verktøyet.

Produktfamilien Silent Tools fra Sandvik Coromant er designet for å kunne maskinere på lange overheng uten vibrasjoner. Teknikken for å oppnå det er utviklet over flere tiår. Opplevde fordel sett fra bruker av disse produktene er flere, øke avvirkning og bedre overflatefinhet er to viktige effekter. Andre er mer forutsigbare prosesser og reduserte produksjonskostnader.

Silent Tools™ Plus inneholder også et nytt grensesnitt mellom verktøyet og skjærehode. Wedge Lock, er et nytt hurtigkoblingssystem som gjør det enklere å skifte mellom forskjellige skjærhoder og som har en større repitisjonsnøyaktighet sammenlignet med andre systemer. Dette har vært et ønske fra markedet og det vil sikkert skape begeistring hos produsenter av fly og olje og gass komponenter.

Her kan du finne mer informasjon om vår digitale plattform: coroplus.sandvikcoromant

Sandvik Coromant
street 1
7010 Trondheim
Ringerike
Norge
Org. nr.: NO915703607

Kontaktperson

AS

Send til en kollega

0.047