23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Fra lærling til fast ansettelse hos Busch Vakuumteknikk AS

I lokalene hos Busch Vakuumteknikk AS i Drøbak gjør Phillip seg klar for en ny arbeidsdag som så mange ganger før. Men dagen i dag er likevel annerledes enn alle de andre dagene han har møtt på jobb.

Han skal riktignok utføre service på en R 5 RA 0305 D som så mange ganger før, men denne gangen som fast ansatt servicetekniker og ikke som lærling.

Phillp Wiik Dammen (22) startet som lærling hos Busch Vakuumteknikk AS høsten 2015. Etter å ha prøvd seg i lære som sveiser fant han ut at det ble for ensformig og søkte derfor nye utfordringer. Etter 2 år i lære og fagbrev som Industrimekaniker valgte Phillip å fortsette med neste fagbrev. Denne gangen som Industrimontør. For en ung mann med fremtiden foran seg var det viktig å ha flere bein å stå på, og kombinasjonen av disse fagbrevene gjør at han stiller svært sterkt i arbeidsmarkedet.

I årene som lærling har Phillip opparbeidet seg en unik kompetanse og bred erfaring fra bygging av komplette vakuumsystemer - både de som er standardiserte men også skreddersydde løsninger "on site" hos kunde. Denne erfaringen blir svært nyttig når han i disse dager står på farten til Miami på serviceoppdrag for å ivareta en av Busch' sine største og viktigste kunder.

Han er svært glad for tilliten han har fått og selv om overgangen fra skolelev til lærling var ganske tøff ser han tilbake på en fin tid med kollegaer som har bidratt til at han i dag fremstår som selvsikker og uredd i sitt yrke. "Det har vært rom før prøving og feiling" sier Phillip, "noe som har bidratt til at jeg i dag evner å tenke kreativt og nytt uten å være redd for å gjøre feil".

«Ved å være en lærebedrift sikrer vi ikke bare vår egen bedrifts fremtidige kompetansebehov, men også viktig kompetanseoverføring for selve bransjen. Vakuum er en smal nisje og vi er ikke mange med den helt unike kompetansen som kreves for å operere i dette markedet» sier Erlend Garden Thorsen, leder for service- og vedlikeholdsavdelingen hos Busch Vakuumteknikk AS. En lærebedrift som gir ungdommer og voksne mulighet til å fullføre en fagutdannelse tar et stort samfunnsansvar. I tillegg til å ivareta egne interesser gjør selvfølgelig dette at vinsten ved å være en lærebedrift smaker enda bedre repliserer han.

Man skal heller ikke glemme at det å ha lærling kan bringe mye ny kunnskap inn i bedriften. Lærlinger har krav på oppfølging fra en faglig leder og en eller flere instruktører i læretiden. Disse rollene er ofte attraktive for erfarne fagarbeidere som ønsker seg nye utfordringer og har lyst til å prøve seg på nye oppgaver. En slik mulighet kan virke motiverende og dermed påvirke kompetanseutviklingen positivt i hele organisasjonen.

Har du lyst på lærlingplass, eller en karriere hos oss? Vi har hatt en vesentlig vekst de siste årene, og er alltid på utkikk etter talentfulle medarbeidere som ønsker å ta del i vår reise mot å bli enda større. På våre hjemmesider finner du nødvendig kontaktinformasjon og fremgangsmåte dersom du ønsker å søke utfordringer hos et av Norges største kompetansesentre innen vakuum- og overtrykksteknologi. 

Busch Vacuum Solutions Norway AS
Holterkollveien 3
1448 Drøbak
Frogn
Norge
Org. nr.: NO958931344

Kontaktperson

Marianne Torbjørnsen
Salgssjef innesalg
+47 418 67 306 marianne.torbjornsen@busch.no

Send til en kollega

0.047