23948sdkhjf
Sponsored content

Blir din neste jobb på en borerigg i Nordsjøen?

Har du det som skal til for å jobbe på en borerigg i Nordsjøen? Dette kan være en lukrativ karriere, men det er ikke for alle. Hvis du er interessert i denne typen arbeid, må du sørge for at du har ferdighetene og kvalifikasjonene som kreves. I denne artikkelen skal vi diskutere hva du må gjøre for å få jobb på en borerigg i Nordsjøen.

Hva du trenger å vite om olje- og gassboring

Olje- og gassindustrien er avgjørende for den globale økonomien. Olje- og gassboring er en prosess som brukes til å utvinne disse naturressursene fra jorden.

Typer olje- og gassboring

Det er to hovedtyper av olje- og gassboring: offshore-boring og onshore-boring. Offshoreboring brukes til å utvinne olje og gass fra under havbunnen. Denne typen boring gjøres vanligvis ved hjelp av store plattformer som er bygget på dypt vann. Boring på land, derimot, brukes til å utvinne olje og gass fra under landoverflaten. Denne typen boring gjøres vanligvis ved bruk av rigger som er bygget på toppen av land.

Prosessen med olje- og gassboring

Olje- og gassboring er en kompleks prosess. Det er tre hovedstadier av olje- og gassboring: leting, produksjon og utvinning.

Den første fasen, leting, er når selskaper søker etter områder som sannsynligvis inneholder olje- og gassreserver. Dette gjør de ved å studere geologiske undersøkelser og gjennomføre seismiske undersøkelser. Seismiske undersøkelser bruker lydbølger for å kartlegge de underjordiske fjellformasjonene. Når et potensielt sted er funnet, bores en testbrønn for å bekrefte tilstedeværelsen av olje eller gass.

Påviste reserver utvikles deretter i andre trinn, produksjon. I dette stadiet bygger selskaper infrastrukturen som trengs for å utvinne oljen eller gassen fra bakken. Dette inkluderer bygging av veier, rørledninger og prosessanlegg.

Det tredje trinnet, utvinning, er når selskaper faktisk utvinner oljen eller gassen fra bakken. Dette gjør de enten ved å bruke offshore-rigger eller onshore-rigger. Når oljen eller gassen er utvunnet, transporteres den til raffinerier hvor den prosesseres til petroleumsprodukter som bensin og diesel.

Ulike typer jobber innen olje- og gassboring

Olje- og gassboreindustrien tilbyr et bredt spekter av jobbmuligheter. Fra roustabouter til ingeniører og kokker, det er plass for alle i denne spennende bransjen.

Roustabouts

Roustabouts er nybegynnere som utfører en rekke manuelle oppgaver på borerigger. Disse oppgavene kan omfatte alt fra flytting av utstyr og opprydding av riggen til å foreta mindre reparasjoner.

Mekaniker

Mekanikeren er ansvarlig for vedlikehold og reparasjon av alt av maskineri på boreriggen. Dette inkluderer motorer, kompressorer, generatorer og pumper.

Elektrikere

Elektrikeren på en borerigg er ansvarlig for vedlikehold, reparasjon og installasjon av alt elektrisk utstyr. Dette inkluderer belysning, kommunikasjonssystemer og elektriske kontrollsystemer.     

Borere

Borere betjener maskineriet som borer hull i bakken for olje- og gassbrønner. De skal kunne trygt betjene tungt maskineri og ha god geologiforståelse.

Kranførere

Kranførere er ansvarlige for å betjene kranene som brukes til å flytte tungt utstyr rundt på boreriggen. For å bli kranfører må du ha erfaring med å jobbe med maskiner og gjennomføre sikkerhetssertifiseringskurs.

Ingeniører

Ingeniører er ansvarlige for å designe, bygge og vedlikeholde olje- og gassboreriggene. De må ha en sterk forståelse av fysikk, mekanikk og ingeniørprinsipper.

Kokker

Å jobbe som kokk på en olje- og gassborerigg kan være en spennende og givende opplevelse. Ikke bare vil du ha muligheten til å jobbe i et unikt og utfordrende miljø, men du vil også kunne gjøre en forskjell i livene til arbeiderne på riggen.

Arbeidsmiljø

De fleste borerigger er plassert i avsidesliggende områder, noe som kan gjøre arbeidet isolerende. Riggarbeidere jobber vanligvis 12-timers skift, og de kan bli pålagt å jobbe overtid eller helger. Arbeidet kan være fysisk krevende, da arbeidere ofte er pålagt å løfte tungt utstyr og materialer.

Arbeid på en borerigg krever spesialiserte ferdigheter og kunnskaper. Riggarbeidere skal kunne betjene utstyret på en sikker måte og være kjent med de ulike typene borerigger. De må også vite hvordan de skal vedlikeholde utstyret og utføre grunnleggende reparasjoner. I tillegg skal riggarbeidere kunne lese og tolke tekniske manualer og tegninger.

Hvordan få jobb på en olje- og gassrigg

Mange drømmer om å jobbe på en oljerigg. Men hvordan får man egentlig jobb på en oljerigg? Her er noen tips:

Sørg for at du er kvalifisert

Det første trinnet er å sørge for at du oppfyller minimumskravene for stillingen du er interessert i. For de fleste stillinger på nybegynnernivå trenger du et vitnemål fra videregående skole eller tilsvarende. . Du må også være minst 18 år gammel og ha gyldig førerkort.

Søk på nybegynnerstillinger

Når du har bekreftet at du oppfyller minimumskravene, kan du begynne å søke på stillinger. Inngangsstillinger i olje- og gassindustrien inkluderer roustabout, roughneck og leasehand. For å søke på disse stillingene kan du kontakte bedrifter direkte eller søke på nettbaserte jobbsider. Du kan besøke Jobboffshore.no for å lese mer om tips, krav og aktuelle firmaer du kan søke til når du leter etter boreriggjobber i Nordsjøen?

Lag en profesjonell CV

Når du søker på jobber i olje- og gassindustrien, er det viktig å lage en sterk CV og følgebrev. CV-en din bør vise relevant arbeidserfaring (hvis noen) og fremheve ferdighetene dine. Følgebrevet ditt bør forklare hvorfor du er interessert i å jobbe i olje- og gassindustrien og hvorfor du tror du passer godt for rollen du søker på. Les mer her for å lære hvordan du lager en profesjonell CV.

Se etter lærlingemuligheter

Lærlingeplasser er en fin måte å få foten innenfor oljebransjen. Ved å fullføre en læretid vil du få verdifull erfaring og kunnskap som kan hjelpe deg med å få jobb på en olje- og gassrigg.

Lær mer om olje- og gassindustrien

Det er mange ressurser tilgjengelig på nettet og i biblioteker som kan hjelpe deg med å lære mer om denne fascinerende industrien. Jo mer du vet om olje- og gassindustrien, jo bedre forberedt vil du være når du søker på jobber.

Å jobbe på en borerigg i Nordsjøen kan være en givende og utfordrende opplevelse. For å øke sjansene dine for å bli ansatt, sørg for at du er kjent med boreprosessen og kravene til stillingen du er interessert i.

Send til en kollega

0.062