23948sdkhjf
Del siden

Ama Salg AS

Trykkluft med garantert totaløkonomi

Våre produkter omfatter:
- Kompressorer
- Trykkluft rør og fittings
- Tørkere
- Filtrering
- Nitrogen generatorer
- Oksygen generator
- Etterkjølere
- CompAir servicesett industri (elektriske)
- Compair servicesett portable (diesel)
- CompAir deler

Bedriftens grunnlegger, Andreas Martinius Arentsen, utviklet de første AMA-kompressorene i begynnelsen av -50 tallet. Kompressorene ble produsert på linsens, først ved Samuelsen Mek. industri i Arendal, deretter ved Husø Mek. Verksted i Tønsberg. Siden tok AMA selv over produksjonen.

Sommeren 1973 kunne man igangsette produksjon og utstyr i et topp moderne industribygg på Akland ved Risør. Parallelt med etableringen på Akland ble det på ny innledet samarbeide med Samuelsen Mek. Industri. Et samarbeide som resulterte i at de to bedriftene fusjonerte i 1975.

Produksjonskapasiteten på Akland ble doblet og i 1978 ble også produksjonen i Arendal flyttet til Akland. I 1979 ble AMA Trykkluft AS kjøpt opp av Norgas-konsernet og ble videreført som en selvstendig merkevare. Produksjonen ble stoppet i 1985 og det ble i en kort periode produsert maskiner på lisens fra MannesMann Demag Drucklufttechnik GmbH.
I 1989 ble AMA Salg AS etablert som et rent salgsselskap for produktene til Mannesmann Demag og deler til eldre AMA kompressorer.
Selv i dag leverer vi deler til både AMA stempel og skuekompressorer produsert etter 1960.

Ama Salg AS
Stasjonsveien 12
1408 KRÅKSTAD
Norge
Org. nr.: NO951632562
CE, PED

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Last opp flere

Bedriftsportefølge

Last opp flere

Send til en kollega

0.141