23948sdkhjf

Metallforedlingsbedrift tatt over av Wagner-gruppen

I Bakhmut har den kontroversielle Wagner-gruppen nå tatt over en større metallforedlingsbedrift. Det er ikke mer enn tre måneder siden president Volodyr Zelenskyj besøkte fabrikken.

Husker du kampen om Azovstal-stålverket i Mariupol?

Der en gruppe ukrainske soldater forsvarte seg i flere uker? Og som endte i et blodbad, og russerne kunne gå seirende ut?

Zelenskyj besøkte fabrikken

Nå har noe av det samme skjedd i den strategisk viktige, men mindre byen Bakhmut.

Aftenposten skriver at så sent som 20. desember i fjor besøkte Volodomy Zelenkyj metallforedlingsfabrikken i byen, der ukrainske soldater holdt stand. Men nå, tre måneder senere, har den beryktede Wagner-gruppen tatt over fabrikken og byen.

Og erobringen går ikke upåaktet hen Wagner-gruppen og dens tilhengere. De bruker overtakelsen som et skrytebilde på Telegram-kontoer.

Lite å feire for russerne

Men Aftenposten spør om russerne egentlig har noe å feire? Ekspertene sier nei, fordi framgangen for de russiske styrkene, som Wagner er en del av, har ikke vært slik de ønsket. Den russiske offensiven i nord og rundt byen Bakhmut er i ferd med å nå toppen og faktisk flate ut. De russiske bakkeangrepene er nemlig blitt færre de siste ukene.

Det opprinnelige målet til Vladimir Putin var å okkupere resten av Donetsk fylke. Med unntak av Bakhmut har det vært svært liten framgang å spore for de russiske styrkene, påpeker oberstløytnant Palle Ydstebø. Han underviser i landmakt ved Krigsskolen.

Dessuten opplyser vestlig etterretning at russerne kan ha tapt mellom 20.000 og 30.000 soldater i kampene som har forgått rundt Bakhmut.

Kilde: Aftenposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.503