23948sdkhjf

Hydro med investering i Lithium de France

Hydro kjøper 12 prosent i Lithium de France. Investeringen er en strategisk ekspansjon innen batterimaterialer for Hydro Batteries.

De øvrige aksjonerer i Lithium de France er Arverne Group og Equinor Ventures.

Lithium de France utvikler teknologi for å produsere varme og litium fra varme saltvannskilder under bakken. Dette gir tilgang på litium med betydelig lavere CO2 utslipp enn forekomster som er tilgjengelig i dag.

- Kritisk viktig materiale

Selskapet har sikret 44 millioner euro i denne serie b-finansieringen. Kapitalen blir tilført fra eksisterende eiere, Arverne Group og Equinor Ventures, og med Hydro som ny investor.

- Litium er et kritisk viktig materiale i alle typer oppladbare batterier, samtidig overgår etterspørselen for litium-ion batterier alle forventninger. Globalt er det en stadig større bekymring rundt tilgangen til litium og fotavtrykket fra dagens utvinning og produksjon. Vi tror at direkte litium utvinning fra saltvannkilder er den mest lovende måten for Europa å utvikle egen bærekraftig produksjon av litium, sier leder for Hydro Batteries, Morten Halleraker.

Lithium de France utvikler geotermiske prosjekter, basert på varme saltvannskilder lokalisert flere kilometer under bakken i Alsace regionen i Frankrike. Disse saltvannskildene inneholder litium, et kritisk viktig materiale for batteriproduksjon. Selskapet skal utnytte varmen i kildene til bærekraftig fjernvarme, mens litium kan utvinnes med et lavt klimafotavtrykk og styrke Europas tilgang på bærekraftige batterimaterialer.  

En god match

- Dette er en god match med Hydros ambisjoner og kompetanse innen bærekraftige batteri materialer, og har et betydelig potensial frem mot 2030, sier Halleraker.

Tilgangen til bærekraftige råmaterialer for grønn omstilling er hovedutfordringen for den europeiske batteriindustrien. Hydros ambisjon er å være en aktiv pådriver i denne omstillingen.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.191