23948sdkhjf

Hydro med investering i Lithium de France

Hydro kjøper 12 prosent i Lithium de France. Investeringen er en strategisk ekspansjon innen batterimaterialer for Hydro Batteries.

De øvrige aksjonerer i Lithium de France er Arverne Group og Equinor Ventures.

Lithium de France utvikler teknologi for å produsere varme og litium fra varme saltvannskilder under bakken. Dette gir tilgang på litium med betydelig lavere CO2 utslipp enn forekomster som er tilgjengelig i dag.

- Kritisk viktig materiale

Selskapet har sikret 44 millioner euro i denne serie b-finansieringen. Kapitalen blir tilført fra eksisterende eiere, Arverne Group og Equinor Ventures, og med Hydro som ny investor.

- Litium er et kritisk viktig materiale i alle typer oppladbare batterier, samtidig overgår etterspørselen for litium-ion batterier alle forventninger. Globalt er det en stadig større bekymring rundt tilgangen til litium og fotavtrykket fra dagens utvinning og produksjon. Vi tror at direkte litium utvinning fra saltvannkilder er den mest lovende måten for Europa å utvikle egen bærekraftig produksjon av litium, sier leder for Hydro Batteries, Morten Halleraker.

Lithium de France utvikler geotermiske prosjekter, basert på varme saltvannskilder lokalisert flere kilometer under bakken i Alsace regionen i Frankrike. Disse saltvannskildene inneholder litium, et kritisk viktig materiale for batteriproduksjon. Selskapet skal utnytte varmen i kildene til bærekraftig fjernvarme, mens litium kan utvinnes med et lavt klimafotavtrykk og styrke Europas tilgang på bærekraftige batterimaterialer.  

En god match

- Dette er en god match med Hydros ambisjoner og kompetanse innen bærekraftige batteri materialer, og har et betydelig potensial frem mot 2030, sier Halleraker.

Tilgangen til bærekraftige råmaterialer for grønn omstilling er hovedutfordringen for den europeiske batteriindustrien. Hydros ambisjon er å være en aktiv pådriver i denne omstillingen.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Skipsfart: Flere grunnstøtinger i fjor
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Fiskebåten sank og to omkom – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.141