23948sdkhjf

Equinor med årets andre funn ved Troll-feltet

Equinor har igjen funnet olje og gass nær Troll-feltet i Nordsjøen. Dette er Equinors åttende funn i området siden 2019.

Volumene er beregnet til å være mellom 24 og 84 millioner fat oljeekvivalenter, med noe mer olje enn gass.

Funnet kalles Heisenberg og brønnen ble boret av Deepsea Stavanger. Equinor ser operatør og DNO er partner.

Kan benytte eksisterende infrastruktur

Funnet vurderes som kommersielt interessant, blant annet fordi det kan utnytte eksisterende infrastruktur knyttet til Troll B-plattformen. Men det er behov for en avgrensningsbrønn for å få et mer presist estimat av størrelsen før man kan konkludere om volumene kan utvinnes. Det vurderes å bore avgrensningsbrønnen i 2024.

– Vår letemodell for området rundt Troll fortsetter å levere. Med funn i åtte av ni letebrønner nærmer vi oss en funnrate på 90%. Vi planlegger å lete videre i området, samtidig som vi ser på mulige utbyggingsløsninger for funnene som er gjort. Vi har god infrastruktur i området og kan raskt bringe konkurransedyktige fat herfra til markedet med lave kostnader og lave CO2-utslipp, sier Geir Sørtveit, områdedirektør for Utforskning og produksjon Vest i Equinor.

Annet funn for en måned siden

Fem av de åtte funnene er gjort i lisenser som er tildelt gjennom TFO-runder.

Det er bare litt over en måned siden Equinor sammen med partnere gjorde funnet Røver Sør i samme området. For to uker siden kjøpte Equinor seg opp og økte sine eierandeler i fire av funnene som er gjort i området.

De sju tidligere funnene er: Echino Sør, Swisher, Røver Nord, Blasto, Toppand, Kveikje og Røver Sør.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11