23948sdkhjf

"Helge Ingstad"-saken: Vaktsjefens forsvarer ba om full frifinnelse

- Vaktsjefen kan ikke straffes, sa forsvarer Christian Lundin da rettssaken mot den 33 år gamle vaktsjefen på KNM «Helge Ingstad» ble avsluttet torsdag.

Dagen før hadde aktor bedt om 120 dagers betinget fengsel for samme person.

Men vaktsjefens forsvarer, Christian Lundin, mener at han ikke kan og bør straffes.

Innført flere tiltak etter ulykken

I sin avslutningsprosedyre la Lundin blant annet vekt på at det er innført flere tiltak etter at ulykken var et faktum. Tiltakene tar sikte på å bedre sikkerheten på marinens fartøy, de også vaktsjef-systemet er gjenstand for endringer. Lundin mener at dette er med på å «frikjenne» vaktsjefens handlemåte på den dramatiske natta i november 2018.

Lundin sa også at vaktsjefen hadde gjort så godt han kunne, og da skal han ikke straffes. Han påpekte også at kollisjonen mellom fregatten og tankskipet «Sola» sksjedde på grunn av andres handlinger og unnlatelser, og det gjelder både på individ- og systesmnivå. Og dermed listet han opp en rekke feil og svikt i rutiner hos Sjøforsvaret, TS «Sola» og ved Fedje sjøtrafikksentral.

Manglende klarering

Forsvareren kom også inn på dette med sertifikat og klarering for vaktsjefen, og at dette hadde vært mangelfullt, så mangelfullt at det er blitt gjort endringer etter ulykken.

Christian Lundin mente i sin avslutningsprosedyre at vaktsjefen ikke har handlet uaktsomt.

Dom i saken er ventet i mai måned.

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094