23948sdkhjf

Vard og Ulstein går sammen om oppgradering av fregatter

Fregattene i den såkalte Nansen-klassen skal modiferes og vedlikeholdes. Nå har Vard Group og Ulstein Verft gått sammen i konkurransen om få å oppdraget.

Rammeavtalen skal tildeles av Forsvarsmateriell (FMA) i slutten av 2023. Rammeavtalen vil også inkludere behovene for støtte til allierte fartøy under øvelser og kriser, heter det i en pressemelding.

- Samarbeid når vi kan

 – Et ordtak i den norske maritime klyngen er at vi samarbeider når vi kan og konkurrerer når vi må. Det slagordet passer dette samarbeidet mellom Vard Group og Ulstein Verft perfekt, sier administrerende direktør i Ulstein Verft, Lars Lühr Olsen.

  – Vard har erfaring og kompetanse knyttet til bygging og vedlikehold av marine fartøy, mens Ulstein Verft har dokkfasiliteter, og begge selskapene har en gunstig geografisk plassering på kysten av Nordvestlandet, i kort avstand fra hverandre og i nærheten av en rekke leverandører. Sammen kan vi tilby Forsvaret vår kombinerte styrke innen kompetanse, fleksibilitet, arbeidskraft og kapasitet, sier Ronny Opsjøn Langset, verftsdirektør ved Vard Langsten.

 

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
DNV-ansatte får milliard-bonus
Aker Solutions satser på grønt stål-avtale
Romsdal Processing stanser permitteringene
Rana Gruber vil forhøye kvaliteten på jernmalmen
Skipsfart: Flere grunnstøtinger i fjor
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.568