23948sdkhjf

Speira stenger smelteverk i Tyskland

8. mars 2023 signerte Aurea SA en endelig avtale om å kjøpe Real Alloys virksomheter i Sainte-Menehould i Frankrike og Swansea i Storbritannia.

Salget er pålagt av Europakommisjonen som en del av Speiras kjøp av Real Alloy; et kjøp som viser Speiras vilje til å investere i å bli et rent valse- og resirkuleringselskap. Begge prosessene vil gjennomføres hvis regulatoriske myndigheter godkjenner dem.

Investerer i resirkulering

Som et ledd i satsningen om å bli en ledende aktør innen valset og resirkulert aluminium, har Speira besluttet å stenge smelteverket i Rheinwerk, Tyskland. Selskapet vil samtidig investere mer enn 30 millioner euro i resirkuleringskapasiteten ved det samme anlegget.

– Muligheten til å kjøpe vesentilige deler av Real Alloy Europa og de utfordrende omstendighetene i energimarkedet har satt fart på prosessen med å bli et selskap utelukkende innen valset og resirkulert aluminum, sier Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira, og legger til:

– Vi ser fram til å investere i og videreutvikle våre resirkuleringskapasiteter. Det seneste året har Speira investert mer enn 60 millioner euro i resirkulering på verket i Rheinwerk. Fremover blir vårt fokus å øke investeringene innen resirkuleringskapasitet og -kompetanse ved alle Speira-lokasjoner, sier Glomnes.

Påvirker 300 arbeidsplasser

Nedtrappingen av de resterende 70.000 tonn med væskeproduksjon ved anlegget vil skje i løpet av andre halvdel av 2023. Samtidig vil Speira fortsette å utvikle anlegget til et solid sentrum for støping og resirkulering i hjertet av Europa. 

Beslutningen vil påvirke rundt 300 arbeidsplasser ved Rheinwerk. Speira vil forsøke å finne frivillige løsninger for de ansatte som påvirkes av endringen i nært samarbeid med deres tillitsvalgte. Selskapet vil etterleve alle avtalte forpliktelser overfor kundene, der væskeproduksjonen vil erstattes med eksterne metallforsyninger.

Kilde: Pressemelding fra Speira

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078