23948sdkhjf

Skip for seks milliarder kroner solgt for Solstad

Solstad offshore på Karmøy selger nesten halvparten av skipene sine til selskapet Tidewater.

De 37 forsyningsskipene skal være solgt for om lag seks milliarder, og disse pengene skal brukes til å nedbetale gjeld.

Konsernsjef Lars Peder Solstad sier salget gir en betydelig forbedret gjelds- og likviditetssituasjon for rederiet. Avtalen innebærer at ansatte både til sjøs og til lands tilbys jobb i Tidewater.

41 offshorefartøy igjen

Etter at transaksjonen er gjennomført, vil Solstads flåte i drift bestå av 41 high-end offshorefartøy. I tillegg er seks fartøy ikke-operative og anses å være solgt.

Solstads flåte vil fortsette å støtte kunder som opererer i offshore energisektoren. Både fornybar offshore og olje og gass er spådd å se betydelige investeringer i de kommende årene.

- Etter transaksjonen vil kjernekompetansen til fremtidens Solstad bli enda bedre brukt til å videreutvikle CSV- og AHTS-segmentene, inkludert å bygge opp vår servicedivisjon og utnytte en sterkere posisjon i markedet for fornybar energi. De generelt høyere marginene for AHTS og CSV-er vil tillate oss å forbedre økonomien vår, styrke vår tilstedeværelse av fornybar energi og sette oss i en posisjon til over tid å fornye flåten vår, sier Solstad.

Styrker balansen

Transaksjonen vil styrke Solstads balanse betydelig ved å legge til rette for en nedbetaling på om lag seks milliarder kroner av konsernets totale utestående gjeld. Transaksjonen vil forbedre Solstads gjeldsbetjeningsevne og likviditetsposisjon.

Kilde: Pressemelding fra Solstad Offshore

KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078