23948sdkhjf

Milliard-kontrakt for Norwegian Crystals

Tidligere kriserammede Norwegian Crystals har sikret seg en stor kontrakt på europeisk solcelle-produksjon.

Avtalen er inngått med EIT Inno-Energy, som er et av verdens største energi-investeringsselskap.

Glomfjord-baserte Norwegian Crystals kontrakt er verdt nær 19 milliarder kroner, skriver NRK. Halvparten skal selskapet selv bidra med, mens resten kommer fra EIT Inno-Energy.

Starter levering neste år

Levering er planlagt å starte i 2024, i første omgang til 2028, med mulighet for forlengelse i tre år til.

Dermed kan Norwegian Crystals ta opp kampen mot de kinesiske selskapene, som har dominert solcelle-markedet i flere år. Glomfjord-bedriften produserer nemlig en av de viktigste komponentene i solcellepanel.

Glomfjord-baserte Norwegian Crystals utvider samarbeidet med en av verdens største energi-investeringsselskap, EIT InnoEnergy. De kaller avtalen et stort steg mot å gjenoppbygge europeisk solcelleindustri.

Et solid case

EIT InnoEnergy skriver i en pressemelding at Norwegian Crystal er et solid case og at de er avhengige av å styrke europeisk produksjon av solcelle-komponenter for å realisere den europeiske energiomstillingen.

– Vi har jobbet i to år sammen med Innoenergy og andre selskap for å legge til rette for et kvantesprang i europeisk størrelse. Nå har vi kommet dit at vi krysser en viktig bro, sier adm. dir. Gøran Bye hos Norwegian Crystals til NRK.

 

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109