23948sdkhjf

Subsea7, Siem Offshore og Kongsberg tar sikte på flytende havvind

Subsea7, Siem Offshore og Kongsberg Maritime har signert en samarbeidsavtale for i fellesskap å se på optimalisering av marine operasjoner for flytende vindprosjekter.

Hovedmålet med studien er å identifisere hull i kapasiteten til eksisterende marine operasjonsmetoder og utstyr, for å muliggjøre robust og effektiv utførelse av storskala flytende vindutbygginger planlagt for norsk kontinentalsokkel og globalt i løpet av det neste 10-året, uttaler selskapene i en pressemelding.

Vil kreve nytt utstyr

Ifølge Helge Myrvang, forretningsutviklingssjef i Subsea7, vil flytende havvind sannsynligvis kreve nytt utstyr og nye måter å jobbe på for å oppnå den forutsigbarheten og robustheten som kreves for å gjøre industrialiseringen av flytende vind mulig.

- For Subsea7 er det å sikre robusthet i metoder og utstyr avgjørende for å gjøre sikker og pålitelig gjennomføring av flytende vindprosjekter i stor skala mulig, sier Myrvang.

- Vi ser frem til vårt fortsatte samarbeid med Siem Offshore og Kongsberg Maritime, for å få en dyp forståelse av potensialet som ligger i optimalisering av marine operasjoner, legger han til.

Tidlig fase

Energy Transition Director Ingunn Kalve sier at selv om flytende havvind er i en tidlig fase, ser Subsea7 et stort potensial for industrien.

-Sammen med solide partnere er det viktig å få en grundig forståelse av kravene og mulighetene til fremtidig flytende havvind og å skape bærekraftige verdier ved å levere offshore energiomstillingsløsningene verden trenger, sier hun.

Samarbeidet skal kartlegge alle marine operasjoner for gjennomføring av flytende havvind i kommersiell skala. Dette inkluderer operasjoner som ankerinstallasjon, forhåndslegging av fortøyningsliner, tauing og oppkobling, kabelinstallasjon mellom oppstillingene og turbintilgang.

Kilde: Kilde: www.offshore-energy.biz

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.087