23948sdkhjf

Subsea7, Siem Offshore og Kongsberg tar sikte på flytende havvind

Subsea7, Siem Offshore og Kongsberg Maritime har signert en samarbeidsavtale for i fellesskap å se på optimalisering av marine operasjoner for flytende vindprosjekter.

Hovedmålet med studien er å identifisere hull i kapasiteten til eksisterende marine operasjonsmetoder og utstyr, for å muliggjøre robust og effektiv utførelse av storskala flytende vindutbygginger planlagt for norsk kontinentalsokkel og globalt i løpet av det neste 10-året, uttaler selskapene i en pressemelding.

Vil kreve nytt utstyr

Ifølge Helge Myrvang, forretningsutviklingssjef i Subsea7, vil flytende havvind sannsynligvis kreve nytt utstyr og nye måter å jobbe på for å oppnå den forutsigbarheten og robustheten som kreves for å gjøre industrialiseringen av flytende vind mulig.

- For Subsea7 er det å sikre robusthet i metoder og utstyr avgjørende for å gjøre sikker og pålitelig gjennomføring av flytende vindprosjekter i stor skala mulig, sier Myrvang.

- Vi ser frem til vårt fortsatte samarbeid med Siem Offshore og Kongsberg Maritime, for å få en dyp forståelse av potensialet som ligger i optimalisering av marine operasjoner, legger han til.

Tidlig fase

Energy Transition Director Ingunn Kalve sier at selv om flytende havvind er i en tidlig fase, ser Subsea7 et stort potensial for industrien.

-Sammen med solide partnere er det viktig å få en grundig forståelse av kravene og mulighetene til fremtidig flytende havvind og å skape bærekraftige verdier ved å levere offshore energiomstillingsløsningene verden trenger, sier hun.

Samarbeidet skal kartlegge alle marine operasjoner for gjennomføring av flytende havvind i kommersiell skala. Dette inkluderer operasjoner som ankerinstallasjon, forhåndslegging av fortøyningsliner, tauing og oppkobling, kabelinstallasjon mellom oppstillingene og turbintilgang.

Kilde: Kilde: www.offshore-energy.biz

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.14