23948sdkhjf

British Steel stenger koksovner – 250 kan miste jobben

British Steel har annonsert stenging av koksovnene sine i Scunthorpe, med tap av opptil 260 arbeidsplasser.

Selskapets eier, Kinas Jingye Group, sier i en uttalelse, sier at grepet delvis er "for å overvinne globale økonomiske utfordringer", og også på grunn av økende kostnader, som høye energipriser.

 Det er Steeltimes International som skriver dette.

Uvisst når de stenges 

Tidsplanen for stengingen er fortsatt uklar.

Regjeringskilder beskriver avgjørelsen som "skuffende" gitt at forhandlinger fortsatt pågår mellom British Steels kinesiske eiere Jingye, Tata og statskassen om en støttepakke verdt 300 millioner pund til hvert selskap.

 

Før han bekreftet stengingen sa en talsmann for British Steel: "Dessverre, som mange andre virksomheter, må vi motvillig vurdere kostnadskutt i lys av den globale resesjonen og økte kostnader."

Fagforening vil ikke akspetere oppsigelser

Stålarbeidernes fagforening, Community, har advart om at de ikke vil akseptere oppsigelser. med Lederen i fagforeningen, offiser Alun Davies, sier at flyttingen truer Storbritannias evne til å produsere stål, ettersom de vil stole på importert koks i stedet.

- British Steels plan om å stenge koksovnene kan ha en katastrofal innvirkning på arbeidsplasser og stålproduksjon i Scunthorpe og Storbritannia som helhet. Vi vil ikke akseptere oppsigelser og ingenting er ute av bordet når det gjelder å beskytte våre medlemmers jobber. Regjeringen må gjøre alt som trengs for å oppnå en avtale med British Steel som beskytter den lojale arbeidsstyrken og fremtiden til stålproduksjon i dette landet, sier Davies.

 Kilde: BBC

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079