23948sdkhjf

Drammensfabrikk legges ned – 105 ansatte berøres

Økende strømpriser oppgis som en av grunnene til at Vajda-Papir Scandinavia ønsker å flytte dorull-produksjonen til Sverige.

To andre grunner er at råvaren (cellulose) kommer fra Sverige og at nær 80 prosent av det ferdige papiret eksporteres til Sverige.

Det er Drammens Tidende (DT) som skriver at den siste dorullen vil bli produsert i Drammen om tre års tid. Da skal nemlig den nye fabrikken til Vajda stå ferdig i Gullspång kommune ved Väneren.

Ikke overrasket

Klubblederen ved gamle Sundland-Eker papirfabrikk, Ole Martin Røisli, er ikke overrasket over vedtaket.

- Vi har i flere år visst at fabrikken skal flytte, og det har en stund vært klart at Sverige er mest aktuelt. Men foreløpig har vi ikke visst hvor i Sverige, sier klubblederen for Fellesforbundet ved fabrikken.

Han sier at alle de 105 ansatte ved fabrikken i Drammen vil få tilbud om å bli med på flyttelasset til Sverige. Han har imidlertid liten tro på at mange vil flytte utenlands.

- Arbeidsmarkedet i Norge er godt, og spesielt de som driver med drift og vedlikehold får seg lett nye jobber. Vi har jo ansatt noen nye den siste tiden og ser hvor vanskelig det er å få tak i folk, sier han til DT.

Fra 25.000 til 75.000 tonn

Produksjonen i Drammen i dag ligger på ca. 25.000 tonn. Den nye svenske fabrikken vil produsere 75.000 tonn.

Det var den svenske avisa Mariestads-Tidningen som omtalte saken først.

Kilde: Drammens Tidende

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078