23948sdkhjf

MWC er konkurs – 80 mister jobben

Hytteutbyggingsfirmaet MVC-gruppen er konkurs, noe som betyr at 80 ansatte mister jobben.

Det var MWC-gruppen selv som meldte oppbud, og med i dragsuget går MWC-bygg i Nesbyen.

Ifølge Bygdeposten, som først omtalte konkursen, har firmaet spesialisert seg på hyttebygging i fjellområder.

Underleverandører berørt

Ett av hytteprosjektene som nå blir hardt rammet er utbyggingen av Norefjellsetra-feltet på Norefjell. Her skal det bygges 52 nye rekkehytter, og underleverandører som Krøderen Elektro og rørlegger J & A Rosenlund er nå bekymret for hva som skjer med den videre utviklingen av prosjektet.

MWC-gruppen har hovedkontor i Oslo, og den oppnevnte bobestyreren forklare til lokalavisa at det er mange krav som er kommet inn. Han betegner konkursen som «stor». MWC hadde også et datterselskap i Litauen.

Hemsedal også

I tillegg til å bygge ut hyttefeltet på Norefjell, hadde selskapet også et stort prosjekt Hemsedal.

Underleverandør Krøderen Elektros daglige leder, Vegard Jelstad, sier at de taper mye på konkursen, om leg en million kroner.

-Vi burde kanskje sett konkursen komme, og fanget opp signaelen. Men dette er et stort prosjekt som vi har tjent gode penger på tidligere. Nå er det andre tider, så dette blir helt sikkert ikke den siste konkursen i fjellheimen, sier han.

På fjellet: MWC bygde stort sett hytter i fjellheimen. Foto: MWC

Leder for hytteprosjektet på Norefjellsetra, Jørgen Haraldseth, sier at de skal fullføre hyttebygging så raskt som mulig.

Jobber med ny utbygger

- Vi jobber nå med å få på plass et nytt byggefirma, sier han. 34 av de 52 hyttene er ferdig, og ytterligere 12 er solgt. Seks av disse var under bygging da MWC slo seg konkurs, sier Haraldseth til Bygdeposten.

Det går av reportasjen i lokalavisa ikke fram av hva som var årsaken til konkursen, men flere hytteprodusenter her i landet sliter økonomisk som følge av tøffere tider.

Kilde: Bygdeposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096