23948sdkhjf

Viktig med lettere og stødigere gassflasker

I en risikoanalyse fant ENWA at stødigere og lettere flasker var et viktig poeng i daglig sikkerhet. At flaskene også har display som angir resterende innhold med tall og figur, gjør hverdagen enklere og økonomien bedre.

Hos ENWA AS i Sandefjord brukes gass mest til sveising. Inne i verkstedet har de sentralgassanlegg fra Linde. Ute på anlegg brukes argon på GENIE® lettvektsflasker. Når rørgater og konstruksjoner skal sveises går det mye gass. ENWA er en stor leverandør av anlegg for vann, avløp og fjernvarme. I tillegg kommer andre relaterte områder, som varmesentraler, sentraler for svømmehaller og ulike typer industri.

– Vi har brukt GENIE® helt siden de var tilgjengelige på markedet. Vår erfaring er at de gir større sikkerhet, bedre forutsigbarhet, og mindre svinn, sier verkstedformann Reidulf Holm i ENWA.

Mer gass og bedre oversikt
Flasken er laget for arbeidstrykk på 300 bar. Det betyr opptil 45% mer gass. Med mer gass tilgjengelig i flasken er det større sjanse for å avslutte et oppdrag uten å skifte flaske. Dette har konkret betydning i daglig bruk, der flaskene skal bæres og transporteres.

- Vi har vanligvis 250 flasker stående på lager eller i bruk, forklarer Reidulf Holm. – Med display som viser hvor mye som er igjen på flaska, er det lettere å ta med seg og bruke opp ei halvfull flaske. Slik blir det mindre forbruk av gass. Og alternativet, som er å sette på et manometer for å sjekke innholdet og så henge på en lapp, er for tungvint til å fungere i praksis. 

Stødigere og tryggere
På GENIE® er regulatoren beskyttet av håndtakene. Men viktigst er nok at flasken er lavere og har større diameter enn konvensjonelle flasker. De står stødigere enn konvensjonelle stålflasker. Dette var et viktig moment som ENWA fant da de gjorde risikoanalyse rundt sveisesituasjoner.

Enklere transport
Større mengde gass i hver flaske betyr helt enkelt mindre transport av gassflasker. At flaskene har to gode håndtak og er litt lettere betyr også noe for de som skal bære flaskene. Når fulle flasker skal bæres opp trapper eller gjennom et anleggsområde, er hver kilo viktig. Transport på byggeplass eller i verksted blir enda lettere ved å klipse på et understell med hjul og teleskophåndtak.

- Hvis vi lar understellet sitte på, setter vi gjerne en stropp rundt flaska, og binder den fast til noe når vi sveiser. Eller vi vipper av understellet, da står den stødig på bakken. GENIE® -flasker kan også stables oppå hverandre.

GENIE® viktig for å velge Linde
- ENWA er en stor forbruker av gass. Vi vektlegger at vår leverandør skal være såpass stor og profesjonell at vi er trygge på at vi får akkurat det vi trenger når vi trenger det. Vi har vært kunde hos Linde mange år nå. GENIE® flaskene, som vi bruker ute på anlegg, er en av de gode grunnene til at vi holder oss til Linde som leverandør, sier Reidulf Holm.

OM LINDE

Linde er den ledende gassdistributøren i Norden og Baltikum og den naturlige partneren å velge innenfor mange forskjellige industrier.

For mer informasjon om selskapet og dets produkter og tjenester,
besøk www.linde-gas.no og www.linde.com

Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.066