23948sdkhjf

Jern og Metall: Splid om strøm-streik

Raufoss Jern og Metall har tatt initiativ til en politisk streik mot de høye strømutgiftene. Men nå varsler flere at de ikke ønsker å være med på streiken.

Det er Fellesforbundet, avdeling Raufoss jern og metall, som har tatt initiativ til den to timer lange politiske streiken mot regjeringen og håndteringen av strømprisene. Streiken skal finne sted 14. mars.

Slår sprekker

Raufoss jern og metall organiserer medlemmer ved 20 virksomheter i Raufoss, og i begynnelsen så det ut som om flere hev seg på markeringen. Men nå begynner streikestøtten å slå sprekker, skriver Klassekampen.

En av dem som ikke kommer til å støtte streiken er verkstedklubben ved Aker Solutions i Egersund. Der er det ifølge avisa gjort et vedtak om å ikke støtte streiken.

- Ønsker dialog i stedet

- Vi ønsker dialog i stedet for krig. Strømstøtten er blitt forbedret, fastprisavtalene blir bedre og mer fleksible. Det er stadig endringer og det ingen andre som kunne gjort noe annet, sier klubbleder Oddvar Hølland ved bedriften.

Han får støtte fra Fellesforbundet på Helgeland, der leder Tommy Nystad sier at det ikke er regjeringens feil at strømprisene er skutt i været.

Vedtak: Ved Aker Solutions Egersund har verkstedklubben fattet vedtak om at de ikke ønskerå støtte Jern og Metall-streiken mot regjeringens håndtering av de høye strømprisene 14. mars. Foto: Aker Solutions

- Vi må påvirke politikerne som styrer landet, og det er derfor viktig å ha en god dialog. Tiltakene som er kommet har vært veldig gode, og jeg regner med at man finner løsninger på problemene, sier han til Klassekampen.

Initiativtaker til streiken, Bjørn Sigurd Svingen, som er leder av Fellesforbundet Raufoss Jern og metall, sier at han tar spliden med stor ro.

- Lojale mot partiledelsen eller ikke

- Jeg håper flest mulig blir med, men vi har nå sendt stafettpinnen videre, og så får de som vil være med. Mitt inntrykk er at det er skille mellom de som er lojale med partiledelsen og ikke. Jeg tror denne striden står midt i Arbeiderpartiet, sier han. Han legger til at bedriftene på Raufoss er enige om at fastprisavtaler ikke er en løsning på de høye energiprisene og som rammer flere bedrifter.

Kilde: Klassekampen

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156