23948sdkhjf

DoblougGruppen: Bygger ny bru på Tretten

TRETTEN: Gjennom en rammeavtale med fylkeskommunen er det nå DoblougGruppen som jobber med å bygge opp fundamentene til en ny, midlertidig bru.

Fylkeskommunen har valgt en midlertidig, lysregulert bru med ett kjørefelt for biler, og ei separat gangbru på utsiden av kjørebrua.

DoblougGruppen jobber med fundamentene, mens Statens Vegvesen skal montere den midlertidige brua. 

Det skriver tungt.no.

Frist til 15. april

For å få på plass den nye brua på 140 meter må det utføres både gravearbeid og fyllinger ute i elva, noe som påvirker livet i og langs elva.

Statsforvalteren og Norges vassdrags- og energidirektorat har gitt Innlandet fylkeskommune en frist til 15. april på å gjennomføre arbeidet.

- Dette gjør at vi har knapt med tid, så her har vi satt i gang flere av våre dyktige ansatte som raskt evner å finne de gode løsningene, skriver DoblougGruppen på sine nettsider.

På E6-siden jobber entreprenøren med å støpe et nytt fundament ute i elva, og noe av dette arbeidet foregår under vann.

Dykkerteknikk

- Vi har fått med oss dyktige folk fra Dykkerteknikk AS for å hjelpe oss, og dette arbeidet fascinerer oss. Ved hjelp av deres undervannsekspertise støper vi nye, trygge fundamenter under vann.

Den midlertidige brua som nå blir satt opp er planlagt for å stå i flere år, og bygges for å tåle like store kjøretøy som ei permanent bru.

Kilde: DoblougGruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094