23948sdkhjf

Rustent jern kan bli klimaredning

Brenning av metaller som jern, aluminium og silisium kan bli framtidens rene energikilde.

Forskere over hele verden ser etter erstatning for fossile brennstoff som bidrar til utslipp av klimagasser i atmosfæren. Ett svar kan ligge i lett tilgjengelige og billige metaller.

Det skriver nyhetsbyrået TT.

Brukes om nytt brennstoff

For ved Lunds tekniske høyskole er en gruppe forskere i gang med å forske på hvordan de kan forbedre forbenningsprosessen av metaller for å se om de kan brukes som et nytt brennstoff.

- Dette er en helt ny teknikk for oss, og det ligger spennende utfordringer i å se om dette fungerer. Brenning av metall har mange fordeler. Det er for eksempel en lett tilgjengelig ressurs som er uavhengig av om andre land kan levere kull, olje eller gass, sier Marcus Alden. Han er en av forskerne ved Lunds tekniske høyskole som forsker på temaet.

Har høyt energiinnhold

Metallene har et høyt energiinnhold. De har for eksempel høyere energitetthet enn bensin. Forbrenningen er røykfri og slikker ikke CO2 ut i atmosfæren slik brenning av fossile brennstoff gjør.

- Den beste måten å redusere CO2-utslipp til atmosfæren er å ikke slippe ut noen ting, sier forsker Antonio Verga i den uttalelse fra Den europeiske romfartsorganisasjonen ESA.

For forskerne i Lund er brenning av aluminium ekstra interessant fordi denne prosessen genererer hydrogengass som har et stort anvendelsesområde, og som kun produserer vanndamp ved forbrenning.

Kilde: TT

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Fiskebåten sank og to omkom – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Lakseskatten reduseres
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.394