23948sdkhjf

Hydro kutter strøm – blir mer miljøvennlig

Hydros aluminiumsfabrikk i Vennesla kutter strømbruken for å spare strøm og for å bli mer miljøvennlig.

En oppgradering av lysanlegget skal sørge for at Hydro-fabrikken på Sørlandet kutter strømmen tilsvarende 120 husstander.

Det skriver NRK.

Ved Hydros fabrikk i Vennesla i Agder blir metall smeltet for å produsere aluminium. Dette krever mye strøm og energi, men nå skal energibruken kuttes.

Nytt lyssystem

Halvparten av kuttet skal gjøres ved å bytte til ledlys og ta i bruk et nytt og mer smart styringsstystem. Dette vil fortelle hvor det er behov for lyst til en hver tid.

Dette nye styringssystemet gjør det mulig for fabrikken å måle enkelttiltak og vite om de har energisparende effekt, skriver NRK. Og totalt vil man kunne spare 2 GHw i året.

Spare miljøet

Adm. dir. Ole Harald Mykland ved fabrikken mener at energisparing er med på å spare miljøet for framtiden, mens Christian Aanesen ved fabrikken i Vennesla, opplyser at hele Hydro-systemet har et stort fokus på å få ned strømforbruket.

– Det gjør vi gjennom et eget energiprogram som vi prøver å følge og leter hele tiden etter gode prosjekter, sier elektro- og vedlikeholdsansvarlig ved fabrikken i Vennesla. Han legger til at han har stor tro på at de tiltakene man nå gjør er med på å gjøre Hydro til en utslippsfri bedrift på litt lengre sikt.

Kraftverk som nærmeste nabo

Hydros aluminiumsfabrikk i Vennesla har en fordel i kraft-henseende. Nærmeste nabo er nemlig Vigelandfoss kraftverk. Her produseres det energi ved hjelp av vannet som renner nedover elva Otra. Herfra får Hydro-fabrikken en jevn tilgang på ren og fornybar kraft.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078