23948sdkhjf

Satser på delvis oppstart for Rec Solar

Siden august i fjor har 200 ansatte ved Rec Solars anlegg i Kristiansand vært permittert. Nå håper ledelsen på at det kan være mulig å starte opp igjen produksjonen.

Men noen 100 prosent garanti kan ikke ledelsen gi, ifølge en pressemelding fra Rec Solar.

Men målet er å delvis starte opp igjen produksjonen i Norge, etter at selskapet stengte ned produksjonen i august i fjor grunnet høye strømpriser. Og siden den gang har 200 ansatte vært permittert.

Ingen garanti

I pressemeldingen går det fram av adm. dir. Jan Enno Bicker i Solar Norway at han ikke kan garantere at alle får tilbake jobbene igjen.

Han legger til at han håper på en avklaring av situasjonen fram mot 26. mars, da permisjonstiden utløper.

Pressemeldingen ble sendt ut etter et allmøte med de ansatte ved anlegget i Kristiansand.

Optimisme

Til NRK sier hovedtillitsvalgt i Rec Rolar, Andreas Hadland, at han er optimistisk med tanke på framtiden siden permitteringstiden ble utvidet, men frykten for nedleggelse er ikke helt borte.

– Vi har ingen garantier for hva som kommer til å skje. Det er heller ikke avklart hva som ligger i en delvis oppstart, men optimismen er der, sier Hadland.

Det er ikke tilfeldig at permitteringene holdes til 26. mars. Dette er datoen for Rec Solar må forholde seg til for å overholde reglene om at en arbeidsgiver kan permittere ansatte i en periode på inntil 26 uker i en 18 måneders periode.

To anlegg i Norge

Rec Solar, som eies av et indisk selskap som en av Asias rikeste menn står bak, har om lag 250 ansatte i Norge. Rec Solar driver to anlegg, ett i Kristiansand og ett i Porsgrunn, og det førstnevnte som har vært gjenstand for permitteringer siden i fjor høst.

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079