23948sdkhjf

Eksfin finansierer tre havvindfartøyer for Edda Wind

Sammen med Sparebanken Vest og Crédit Agricole Bedrifts- og investeringsbank har Eksfin signert en låneavtale med Edda Wind som gjelder et lån på 120 millioner euro til bygging av tre serviceskip for havvindindustrien.

Eksfin deltar i finansieringen gjennom et lån på 55 millioner euro basert på norsk design og utstyrsleveranser til skipene som skal bygges.

Det første skipet forventes levert fra det spanske verftet Astilleros Gondan i august i år, mens de andre skipene forventes levert i andre og trejde kvartal 2024. Edda Wind utvikler, bygger og driver fartøy for den internasjonale havvindindustrien.

Strategisk prioritet

- Å gå inn i den internasjonale havvindindustrien er en strategisk prioritet for norsk maritim industri, og for oss i Eksfin. Denne låneavtalen viser at vi kan tilby konkurransedyktig finansiering sammen med banker som sikrer store eksportkontrakter for norske maritime utstyrsleverandører, sier Olav Rygg, Chief Commercial Officer for store selskaper i Eksfin i en kommentar.

Børsmeldingen fra Eksfin lød som følger:

Edda Wind har inngått en grønn lånefasilitetsavtale for før- og etterleveringsfinansiering av 3 skip under bygging ved Gondan verft i Spania. Fasiliteten, som er hos Crédit Agricole Corporate and Investment Bank, Eksportfinansiering Norge og Sparebanken Vest, er på minimum 100 euro og maksimum 120 millioner euro, med en løpetid på seks år fra levering og en blandet profil på 12 og 15 år. Etter denne avtalen har ni av 10 skip i flåten sikret seg langsiktig finansiering.

Kilde: Eksfin

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079