23948sdkhjf

Amerikansk selskap tester ammoniakk-teknologi på Stord

Med Amazon i ryggen tar Amogy med seg sine banebrytende løsninger til Sustainable Energy katapultsenter. Målet er å gjøre den maritime næringen utslippsfr

Siden oppstarten i 2020 har det gått lynraskt med amerikanerne.

I 2021 sørget Amogy for å demonstrere løsningene sine på en drone. Året etter en traktor. Tidligere i år ble verdens første semitrailer som går på ammoniakk satt på veiene i USA. Nå vil Amogy ta nullutslippsløsningene sine til havs.

Stor ære

– Det er en stor ære at et amerikansk selskap, finansiert blant annet av Amazon, velger å komme til Energy House på Stord for å teste sine løsninger. Det beviser at vi er verdensledende når det kommer til å teste nye og bærekraftige energiløsninger til maritim sektor, sier Willie Wågen, daglig leder i Sustainable Energy katapultsenter.

Helt utslippsfritt

Amogy utvikler et energisystem som driftes av grønn ammoniakk. Drivstoffet går først gjennom en unik ammoniakk-cracker, som henter ut hydrogen fra drivstoffet og sender det videre til en brenselcelle. Hele prosessen foregår om bord i fartøyet og er skalerbar – fra drone (5kW) til semitrailer (300kW).

Når løsningen nå skal ombord i et marint fraktefartøy, skal Amogy skalere systemet opp til hele 1 MW.

– Sustainable Energy passer våre behov perfekt. På Stord utvikles det allerede løsninger for å ta i bruk framtidens marine drivstoff – også ammoniakk. Vi er takknemlige for at vi får samarbeide med og dra nytte av den ekspertisen som allerede finnes i Energy House. Det er avgjørende for oss at vi får testet våre løsninger i full skala og i reelle omgivelser, sier Christian Berg, daglig leder i Amogy Norway.

Amogy startet Amogy Norway høsten 2022 for å komme tettere på norsk industri og utviklingen av fremtidens løsninger til den maritime næringen. Amogy Norway har sitt hovedkontor i Stavanger.

En «game changer»

Skipsfarten står for en stor del av de globale utslippene av CO2. For å nå kommende utslippskrav må den maritime næringen ta i bruk grønnere løsninger.

– Ammoniakk er ett av flere mulige drivstoff vi kan ta i bruk for å eliminere utslipp. Grønn ammoniakk kan bli en «game changer» for skipsfarten. Men for at det skal skje, trenger vi selskaper som tør å pilotere og demonstrere teknologien. Vi er både stolte og glade for at vi får være med på Amogy sin nullutslippsreise, sier Wågen.

Kilde: Pressememelding fra Sustainable Energy

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Fiskebåten sank og to omkom – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Lakseskatten reduseres
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.156