23948sdkhjf

Hydro vil gjenvinne mineraler fra bauksitt-rester

Hydro Alunorte og Wave Aluminium har signert en kontrakt om å bygge et anlegg i Brasil for å behandle bauksitt-rester, med sikte på å gjenvinne kommersielt verdifulle materialer.

Bauksitt-rester genereres etter at bauksitt-malmen har blitt bearbeidet for å oppnå alumina, hovedråstoffet i aluminiumsproduksjon.

Store mengder bauksitt-rester genereres globalt hvert år og lagres permanent.

Redusert miljøfotavtrykk

- Vi jobber hardt for å minimere virkningen av vår virksomhet. Vi har allerede eliminert behovet for permanent lagring av bauksitt-avgangsmasser i bauksitt-gruven ved å bruke en banebrytende teknologi kalt Tailings Dry Backfill, hvor bauksitt-avgangsmasser tørkes og bringes tilbake til de utvunnede områdene før rehabilitering. Jeg er glad for å få produksjonsanlegget for bauksitt-rester i drift i Alunorte, noe som ytterligere reduserer miljøfotavtrykket til virksomheten vår, sier John Thuestad, konserndirektør for Hydro Bauksitt & Alumina.

Ved å bruke en ny kombinasjon av «forstyrrende» teknologier vil det planlagte prosessanlegget for bauksitt-rester i utgangspunktet ha kapasitet til å behandle 50 000 tonn bauksitt-rester pr år. Den nye teknologien har vist seg vellykket i laboratoritester og vil gjøre bauksitt-rester til en ressurs.

Lovende resultater

- De foreløpige resultatene er svært lovende og indikerer et revolusjonerende scenario for den globale aluminiumsindustrien når rester konverteres til produkter, sier Gustavo Emina, administrerende direktør i Wave Aluminium.

Anlegget skal bygges ved Hydro Alunorte aluminaraffineriet i Pará, Brasil, og forventes å være i drift innen 2024.

Prosjektet kan potensielt utvides til å behandle to til fire millioner tonn bauksitt-rester årlig. Dette prosjektet vil støtte Hydros mål om å oppnå 10 prosent utnyttelse av produksjon av bauksitt-rester innen 2030 og eliminere behovet for ny permanent lagring av bauksitt-rester innen 2050.

Utviklet av Wave Aluminium

Teknologien som brukes i prosessanlegget for bauksitt-rester ble utviklet og patentert av Wave Aluminium. Den vil la forskjellige mineraler å bli separert og omdannet til kommersielt levedyktige materialer.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Fiskebåten sank og to omkom – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Lakseskatten reduseres
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.375