23948sdkhjf

Hydro vil gjenvinne mineraler fra bauksitt-rester

Hydro Alunorte og Wave Aluminium har signert en kontrakt om å bygge et anlegg i Brasil for å behandle bauksitt-rester, med sikte på å gjenvinne kommersielt verdifulle materialer.

Bauksitt-rester genereres etter at bauksitt-malmen har blitt bearbeidet for å oppnå alumina, hovedråstoffet i aluminiumsproduksjon.

Store mengder bauksitt-rester genereres globalt hvert år og lagres permanent.

Redusert miljøfotavtrykk

- Vi jobber hardt for å minimere virkningen av vår virksomhet. Vi har allerede eliminert behovet for permanent lagring av bauksitt-avgangsmasser i bauksitt-gruven ved å bruke en banebrytende teknologi kalt Tailings Dry Backfill, hvor bauksitt-avgangsmasser tørkes og bringes tilbake til de utvunnede områdene før rehabilitering. Jeg er glad for å få produksjonsanlegget for bauksitt-rester i drift i Alunorte, noe som ytterligere reduserer miljøfotavtrykket til virksomheten vår, sier John Thuestad, konserndirektør for Hydro Bauksitt & Alumina.

Ved å bruke en ny kombinasjon av «forstyrrende» teknologier vil det planlagte prosessanlegget for bauksitt-rester i utgangspunktet ha kapasitet til å behandle 50 000 tonn bauksitt-rester pr år. Den nye teknologien har vist seg vellykket i laboratoritester og vil gjøre bauksitt-rester til en ressurs.

Lovende resultater

- De foreløpige resultatene er svært lovende og indikerer et revolusjonerende scenario for den globale aluminiumsindustrien når rester konverteres til produkter, sier Gustavo Emina, administrerende direktør i Wave Aluminium.

Anlegget skal bygges ved Hydro Alunorte aluminaraffineriet i Pará, Brasil, og forventes å være i drift innen 2024.

Prosjektet kan potensielt utvides til å behandle to til fire millioner tonn bauksitt-rester årlig. Dette prosjektet vil støtte Hydros mål om å oppnå 10 prosent utnyttelse av produksjon av bauksitt-rester innen 2030 og eliminere behovet for ny permanent lagring av bauksitt-rester innen 2050.

Utviklet av Wave Aluminium

Teknologien som brukes i prosessanlegget for bauksitt-rester ble utviklet og patentert av Wave Aluminium. Den vil la forskjellige mineraler å bli separert og omdannet til kommersielt levedyktige materialer.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094