23948sdkhjf

- Overhalla Mekaniske lever i beste velgående

- Det er en tøff bransje, men vår økonomi er god, og omsetningen er gått opp fra åtte millioner kroner i 2015 til forventet 60 millioner i fjor.

Det sier daglig leder, Ivar Lysberg, i Overhalla Mekaniske.

I forrige uke skrev Metallsuply en artikkel der det kunne tolkes som om det var Overhalla Mekaniske som var årsak til at OverhallaGruppen ikke kunne gi penger til frivilligheten gjennom OverhallaFondet, grunnet trangere tider.

Solid økonomi i en tøff bransje

- Overhalla Mekaniske utgjør mindre enn 10 prosent av OverhallaGruppen, og har derfor tilsvarende innvirkning på OverhallaFondets beslutninger. I en bransje som er rammet av tøffe tider, leverer vi gode resultater, og vår økonomi er både god og solid. Vi oppfattes som en trygg leverandør og som kunde til våre forbindelser. Vår posisjon i Midt-Norge og Nord-Norge er voksende, og vi arbeider hardt med å etablere oss i nye markeder som følge av at vi vokser betydelig, sier Lysberg til Metalsupply.

Hopper i det: Overhalla Mekaniske har levert stålet som brukes i hele ovarennet i den nye Granåsen hoppbakken i Trondheim. Foto: Overhalla Mekaniske

Han legger til at selskapet har videre planer for vekst i et meget konkurranseutsatt marked. Overhalla Mekaniske bruker store ressurser på å skape tillit i flere markeder, spesielt innen byggebransjen og oppdrettsnæringen.

Ovarennet i Granåsen

- Vår omsetning har økt fra åtte millioner kroner i 2015 til 60 millioner kroner som forventet omsetning i 2022. Vi kar posisjonert oss med høy kompetanse og leveringskvalitet til store aktører, og levert prosjekter som hoppbakkene i Granåsen Trondheim, Næringsparken på Leangen, Trondheim, Meldal Helsetun, og flere for oss store prosjekter.

10 millioners kontrakt: Oppdraget med å bygge det nye ovarennet i Granåsen har en verdi på 10 millioner kroner. Foto: Overhalla Mekaniske

Overhalla Mekaniske har blant annet levert ovarennet i Granåsen hoppanlegg, en kontrakt som var verdt om lag 10 millioner kroner for bedriften.

- Hele ovarennet er bygd av stål, og alt er arbeid er gjort ved vårt verksted. Elementene ble så fraktet til hoppbakken og boltet sammen der. Konstruksjonen var komplisert. Men samtidig ga den oss synlighet, noe som ikke er helt vanlig for oss siden det meste av de leverer ofte blir kledd inn, sier Lysberg.

To store anbud

Han kan også legge til at oppdraget ved Leangen Næringspark er en stor kontrakt – også den verd 10 millioner kroner.

- I tillegg har vi lagt inn på to store anbud som vi venter avgjørelse på snart, legger han til.

I reportasjen i forrige uke kunne vi lese at OverhallaGruppen, som i tillegg til Overhalla Mekaniske, består av elementprodusenten Overhalla Betongbygg, boligleverandøren Overhalla Hus og veitransportselskapet Overhalla Transport, i år ikke kunne bidra med penger til frivilligheten gjennom OverhallaFondet grunnet trangere tider.

Stål for 10 millioner: Også ved Leangen Næringspark har Overhalla Mekaniske levert stål til en verdi av om lag 10 millioner kroner. 

Ser positiv på framtiden

- Men for oss i Overhalla Mekaniske leverer vi gode resultater, og vi ser svært positivt på framtiden, til tross for at vi jobber i en krevende bransje, avslutter Ivar Lysberg.

 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094