23948sdkhjf

Stål-lossing ved Horten Havn påvirkes av transport-konkurs

Lossing av stål ved Horten Havn blir skadelidende når Viking Transport nå er konkurs. Og styreleder har liten tro på økt aktivitet ved havna med det første.

Det var 3. februar at Viking Transport begjærte seg konkurs, og 17 ansatte mistet jobben.

Selv om man tidligere skilte ut Viking International Transport og Spedition, som primært driver med lossing av stål ved Horten Havn, og Viking Transport, ble skilt ut, er de to selskapene tett knyttet til hverandre.

Oppkjøp ikke nok

Gjengangeren skriver derfor nå at losse-biten vil bli berørt av konkursen i Viking Transport. Viking International Transport og Spedition har røtter helt tilbake til 1950-tallet, og trailerparken ble betydelig økt da selskapet kjøpte opp Svensrud Transport.

Men dette var ikke nok til å hindre konkurs etter to år med til sammen seks millioner i underskudd. Ved konkursen hadde transportdelen en utestående gjeld på 29 millioner. Planen videre i selskapet er at moderselskapet kun tar kjøreoppdrag for stålkundene.

Styreleder Runar Sørensen forteller til Horten-avisa at Viking International at man har et mål om å kjøre videre med en av bilene tilhørende Viking Transport.

Tror ikke på snarlig havne-opptur

Han ser ikke helt lyst på framtida når det gjelder lossing av stål over Horten Havn. Konjunkturene i Norge og verden for øvrig vil påvirke aktiviteten ved havna, og det er lite som tyder på at det blir snarlig opptur.

– Det er flere transportkunder som er fornøyde med oss. Noen er mer usikre, og noen er negative, men det er ingen stålkunder som velger å losse i andre havner, sier Sørensen. Han har inntrykk av at kundene er fornøyd med teamet som losser.

Hadde ikke noe valg

Han sier man ikke hadde noe valg enn å begjære Viking Transport konkurs, og legger til at utfordringen var at selskapet ikke klarte å «reversere raskt nok da det buttet imot».

 

Kilde: Gjengangeren

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094