23948sdkhjf

Tyrkiske jordskjelv påvirker tungindustrien

En brann, som slukte hundrevis av skipscontainere i Tyrkias Iskenderun-havn, et viktig innenlandsk knutepunkt for tungindustri, har blitt slukket etter massive jordskjelv i regionen.

Det opplyser det tyrkiske forsvarsdepartementet, ifølge Steeltimes International.

Det er imidlertid fortsatt uklart når driften vil gjenopptas i havnen.

Brann

Havnen, som ligger ved Middelhavskysten i den sørlige provinsen Hatay, ble skadet på grunn av jordskjelvet som rammet Tyrkia og nabolandet Syria.

Det tyrkiske fraktbyrået Tribeca sier at noen lasteområder i Limak-havnen ved Iskenderun-komplekset fortsatt var i brann.

Brannen førte til at all operasjon ved terminalen ble stengt inntil videre, og tvang fraktruter til å omdirigere fartøyer til andre havner.

Betydelige skader

Den globale kontainerfraktgruppen AP Møller Maersk sier at det hadde vært betydelige skader på logistikk og transportinfrastruktur rundt jordskjelvets episenter, inkludert ved havnen i Iskenderun.

Den sa at det var ute etter å omdirigere skip etter behov, gitt den "alvorlige strukturelle skaden, som fører til fullstendig stopp av alle operasjoner inntil videre".

Iskenderun er vertskap for tungindustri som stål og er et av de to store containerknutepunktene på Tyrkias sørøstlige kyster.

Tre måneders unntakstilstand

Ettersom Tyrkia nå har erklært en tre måneder lang unntakstilstand etter jordskjelvene, understreker markedsaktørene nå virkningene på landets handelsinfrastruktur, ettersom handelsruter har blitt omdirigert og fabrikker potensielt skadet. Ifølge en rapport fra Steel Orbis kan tungt maskineri flyttes til boligområder i stedet for havner eller fabrikker for å «akselerere hjelpearbeidet».

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125