23948sdkhjf

Rec Solar utsatte møte om avklaring for Kristiansand-fabrikken

De permitterte ved solcellefabrikken til Rec Solar i Kristiansand må vente enda lenger for å få avklart situasjonen sin.

Et møte som skulle vært avholdt denne uka, er utsatt til 16. februar.

De ansatte har vært permittert i ulike strekk siden august i fjor, da ledelsen stengte ned bedriften grunnet høye strømpriser. Det var mye skriverier om dette den gang.

200 ansatte usikre

Denne uka skulle de ansatte vært i et møte med ledelsen for å få avklart veien videre for Rec Solars fabrikk i Kristiansand. Ledelsen har truet med nedleggelse, men dette er altså ennå ikke avklart. 200 ansatte har vært permittert siden august i ulike strekk fra august i fjor, og de går nå og venter på en endelig avgjørelse for fabrikkens videre skjebne.

Møtet som skulle vært avholdt denne uka, er nå flyttet fram til 16. februar.

Til Klassekampen sier tillitsvalgt for de organiserte i Industri Energi, Andreas Hadland, at han er optimistisk med tanke på framtiden, men at han er skuffet over at møtet ble utsatt.

Avslo fastprisavtale

Rec Solar ble hardt rammet av de høye strømprisene i fjor. En månedlig strømregning lå tidligere på 6,5 millioner kroner. I juli i fjor var denne regningen økt til 60 millioner kroner. Det hører med til historien at selskapet fikk tilbud om en fastpriskontrakt med Agder Energi – nå Å Energi – og Statkraft på 50-60 øre kw. Dette sa selskapet nei til.

Ved fabrikken i Kristiansand produseres det silisium til solcellepanel. Rec Solar har også en fabrikk i Porsgrunn.

Kilde: Klassekampen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.641