23948sdkhjf

RA Aluminium gikk konk, ble så kjøpt opp

Det betyr at noen av de 24 ansatte i RA Aluminium har fått ny arbeidsgiver, og det er Sørskår Mekaniske Verksted.

RA Aluminium ble etablert på 1960-tallet – da med produksjon av flaggstenger, stiger og veksthus, skriver Stavanger Aftenblad.

Men 25. januar i år begjærte selskapet, som da holdt til på Forus, oppbud. De ansatte fikk sjokk over beskjeden, og at arbeidsplassene ble borte, men historien om RA Aluminium endte likevel godt.

RA Aluminium er ikke det samme som Ryfylke Aluminium, som lever i beste velgående.

Overtok bedriften

For Sørskår Mekaniske Verksted kjøpte nemlig opp bedriften, og overtok den videre driften inkludert noen av de ansatte i RA Aluminium. Antennefabrikken Comrod er hovedeier av Sørskår Mekaniske Verksted.

Bobestyrer Leif Inge Håland forteller til Aftenbladet at det var flere som bød på RA Aluminium, og at Sørskår Mekaniske Verksted hadde det beste budet. Ifølge bostyreren går det meste av salgssummen til panthaverne, som er SR Bank. Han kan videre fortelle at det ikke er mye igjen i boet, og at man nå går gjennom konkursen. Skiftesamlingen skal skje 23. mars.

Omsatte for 47,3 millioner

Da RA Aluminium begjerte seg selv konkurs, hadde bedriften en omsetning på 47,3 millioner kroner og 24 ansatte. De senere årene har metallbedriften levert til oljebransjen, flyindustrien og landbasert industri.

I fjor gikk North Sea Solutions konkurs. Her meldte RA Aluminium inn et krav på 28,1 millioner, og dette var en av flere årsaker til konkursen i januar. Men alt har ikke bare vært enkelt for aluminiumsbedriften etter at den ble kjøpt opp av Norstar i 2017. Da var bedriften praktisk talt konkurs, og så kom koronapandemien som ikke gjorde det lettere å få den på beina igjen. Ved konkurs-oppbudet hadde RA Aluminium en leverandørgjeld på om lag 2 millioner kroner og 1,7 millioner kroner i kundefordringer.

Styrke posisjonen

Ole Gunnar Fjeld er leder for Sørskår og Comrod. Han forteller at oppkjøpet er et ledd i å styrke posisjonen som en ledende aktør i regionen innen aluminiumsprodukter. Han sier at noen av arbeidsplassene fra RA Aluminium vil bli videreført og trygge dem.

Mens RA Aluminium hittil har drevet med skreddersøm og prototyper i mindre serier, har Sørskår på Tau satset stort på roboter, automatisering og masseproduksjon, skriver Aftenbladet. Sørskår har ifølge Proff.no 55 ansatte.

Kilde: Stavanger Aftenblad

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094