23948sdkhjf

«Hunter»-ulykken: Havarikommisjonen avdekket tre forhold

30. januar falt et besetningsmedlem på fiskebåten «Hunter» over bord. Han er ikke funnet. Nå har Havarikommisjonen avdekket tre forhold som Sjøfartsdirektoratet bør følge opp.

Besetningen om bord på «Hunter» holdt på med arbeid på dekk da en person falt over bord.

Det ble varslet om mann over bord og deretter igangsatt søk fra flere fartøy, skriver Havarikommisjonen i sin foreløpige rapport.

Språkkunnskaper

Den savnede personen er antatt omkommet.

Nå har Havarikommisjonen avgitt en rapport som avdekker tre forhold, som er meldt inn til Sjøfartsdirektoratet.

Varselet omhandler forhold knyttet til språkkunnskaper, forhold knyttet til transport av agn og forhold knyttet til arbeidsprosessen med kobling av teiner til line.

Dette er kommisjonens tilrådinger til Sjøfartsdirektoratet:

  • Havarikommisjonen tilrår Sjøfartsdirektoratet å påse at rederiet sikrer nødvendig engelskkunnskaper for besetningen på fiskefartøyet "Hunter" slik at sikker drift kan ivaretas.
  • Havarikommisjonen tilrår Sjøfartsdirektoratet å påse at rederiet sikrer at transporten av agn om bord gjøres på en slik måte at dette ikke utsetter besetningen for risiko for å falle over bord.
  • Havarikommisjonen tilrår Sjøfartsdirektoratet å påse at rederiet sikrer arbeidsprosessen på akterdekk under setting av line slik at det ikke oppstår risiko for fall over bord.

Tidlig fase

Havarikommisjonen understreker at den er i en tidlig fase av undersøkelsen og videre undersøkelser gjenstår.

Kilde: Havarikommisjonen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.427