23948sdkhjf

Aker Solutions signerer Draugen elektrifiseringskontrakt

Etter intensjonsavtalen kunngjort 15. desember 2022, bekrefter Aker Solutions at de nå har signert kontrakten for Draugen-prosjektet med OKEA. Kontrakten er av «betydelig» verdi.

Aker Solutions definerer en betydelig kontrakt på mellom 2,5 og 4,0 milliarder kroner.

OKEA har valgt Aker Solutions som hovedentreprenør for Engineering, Procurement, Construction, and Installation (EPCI). Prosjektet vil innebære store modifikasjoner av eksisterende plattform for å muliggjøre strøm fra land.

Redusere utslippene

Som følge av dette er utslippene fra Draugen beregnet å bli redusert med hele 200.000 tonn CO2 per år.

– Å erstatte dagens kraftproduksjon fra gassturbiner på offshoreplattformen og i stedet elektrifisere disse fra land vil muliggjøre produksjon av olje og gass fra Draugen med betydelige reduksjoner i CO2-utslipp. Levetidsforlengelse av disse plattformene er av avgjørende betydning for det økende behovet for energi- og energisikkerhet i Europa, sier Paal Eikeseth, konserndirektør og leder for Aker Solutions' elektrifiserings-, vedlikeholds- og modifikasjonsvirksomhet (EMM).

Levetidsforlengelse

Levetidsforlengelse av dette viktige feltet kan resultere i 20 år med produksjon og verdiskaping.

-Å bli tildelt denne viktige elektrifiseringskontrakten er et sant bevis på vår sterke merittliste og ledende løsninger for dekarbonisering av olje- og gassproduksjon. Redusering av klimafotavtrykk er svært høyt på agendaen for våre kunder, og den sterke kompetansen på tvers av organisasjonen vår er en sann muliggjører for våre kunders suksess på dette området, sier Eikeseth.

Prosjektet har startet opp, og skal etter planen være ferdigstilt i 2026. Prosjektet ledes fra Aker Solutions’ kontorer i Trondheim i Midt-Norge. Flere Aker Solutions-kontorer vil bli engasjert i prosjekteringsfasen, og byggingen vil bli utført ved selskapets verft i Egersund.

- Unik kompetanse

– Aker Solutions i Midt-Norge har unik kompetanse innen tekniske disipliner og prosjektgjennomføring som vil bli utnyttet til elektrifisering av disse eiendelene, legger Eikeseth til.

Aker Solutions vil regnskapsføre en ordreinngang på rundt 2,5 milliarder kroner i første kvartal 2023 i EMM-segmentet.

 

Kilde: Pressemelding fra Aker Solutions

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109