23948sdkhjf

MF «Rygerbuen» blir nullutslipp med Brunvoll elektrisk fremdrift

Fra 1. januar 2024 blir bilferja mellom Stavanger og Vassøy et nullutslippsfartøy med elektrisk fremdrift. Brunvoll som systemintegrator vant kontrakten på den elektriske fremdriften.

Fra 1. januar 2024 blir bilferja mellom Stavanger og Vassøy, MF «Rygerbuen», et nullutslippsfartøy med elektrisk fremdrift. Rødne Trafikk AS, valgte Brunvoll til det elektriske fremdriftssystemet.

Spesialisert seg

Brunvoll har spesialisert seg på systemrekvisita til mindre arbeidsbåter og passasjerfartøy. I løpet av de siste årene har selskapet bygget opp betydelig kompetanse fra flere el- og hybridsystemleveranser, blant annet for mannskapsoverføring, passasjer, forskning og en rekke servicefartøy.

– I Rødne er vi veldig spente på å begynne å jobbe med vårt andre batteridrevne fartøy. Gjennom ombyggingen av «Rygerbuen» bidrar vi med viktige miljøtiltak for å redusere utslipp og beskytte miljøet. Vi har samarbeidet med Brunvoll i mange år og ser frem til å gjennomføre dette prosjektet sammen, sier Ragnhild Opsahl Steigen, teknisk sjef i Rødne.

Fornøyd

– Vi er veldig fornøyde med at Rødne valgte Brunvoll, noe som beviser at våre løsninger møter markedets krav til elektrifisering av fartøy, sier Bjørn Svendsen, VP Sales & Marketing i Brunvoll. Han legger til at systemleveransen består av Triton EMS (Energy Management System), DC-paneler, Hotelllastinvertere, Elektriske motorer med invertere, CCS landtilkobling for lading og 904 kWh Spear Trident Versa batterisystem.

 

Ombyggingen starter i løpet av tredje kvartal 2023, og «nye» Rygerbuen forventes å være i drift fra 1. januar 2024.

Kilde: Pressemelding fra Brunvoll

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Fiskebåten sank og to omkom – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Lakseskatten reduseres
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.206