23948sdkhjf

OneSource gikk konk, men kjøpte tilbake konkursboet

21 ansatte mistet jobben da leverandøren av utstyr til oljeutvinning, gikk konkurs tidligere i år. Et par uker senere kjøpte eierne tilbake konkursboet.

Det betyr at OneSource gjenoppstår og driver videre med samme navn og de samme ansatte, skriver Sandnesposten.

To uker

Det gikk bare to uker fra selskapet begjærte oppbud i Sør-Rogaland tingrett før eierne bestemte seg for å kjøpe selskapet selv. Da selskapet gikk konkurs var den samlede gjelda på 40.534.835 kroner mens aktiva ble anslått til å ha en verdi på 4.272.000 kroner. Da selskapet begjærte oppbud var det 21 ansatte som mistet jobbene sine, men etter to uker var de altså tilbake i jobb igjen – i samme selskap.

Bakgrunnen for konkursen skal ha vært høye strømutgifter, forskyvninger av prosjekter og den generelle situasjonen i Europa.

Ansatte viktigst

En av eierne, Tom Magne Schei, sier til lokalavisa at de tok en runde på nytt, og at hensynet til de ansatte var en vesentlig årsak til at de kjøpte opp selskapet igjen.

– Vi tok med oss alle de ansatte og ga dem nye kontrakter på de samme betingelsene og med lik lønn. Vi starter opp en gang til i nye lokaler, sier han.

OnceSource har flyttet virksomheten og flyttet inn i nye lokaler.

Kilde: Sandnesposten

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125