23948sdkhjf

Regjeringen klar til å hjelpe British Steel

Storbritannia er klar til å gi 300 millioner pund i en finansieringspakke for British Steel

Storbritannias kansler Jeremy Hunt er nær ved å godkjenne en finansieringspakke på 300 millioner pund til kriseutsatte British Steel.

Det går fram av en reportasje fra BBC.

Dekarbonisering

Kilder til sier den britiske kringkasteren at pengene skal brukes til dekarbonisering.

British Steel har vært i økonomisk trøbbel i flere år nå, og har i flere omganger bedt britiske myndigheter tre støttende til med midler.

Department for næringsliv, energi og industriell strategi sier i en uttalelse at regjeringen "erkjenner den viktige rollen som stål spiller i den britiske økonomien, og støtter lokale arbeidsplasser og økonomisk vekst", og at den er "forpliktet til å sikre en bærekraftig og konkurransedyktig fremtid" for den britiske stålsektoren.

Stålindustrien viktig

"Selv om vi ikke kan kommentere pågående forhandlinger, anser ministeren suksessen til stålsektoren som en prioritet og fortsetter å jobbe tett med industrien for å oppnå dette, heter det i en uttalelse fra den britiske regjeringen.

Støttepakken, som først ble rapportert av Sky, vil hjelpe British Steel med å bygge lysbueovner i Scunthorpe, Nord-Lincolnshire, som går på fornybar kraft, og som best brukes til resirkulert stål.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094